Programma
Koken met Van Boven

Koken met Van Boven

7
Koken met Van Boven is een kookprogramma van de VPRO. Koken met Van Boven wordt gepresenteerd door Yvette van Boven. In het programma Koken met Van Boven gaat Yvette er op uit om ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder. Ook plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Er staat steeds 1 ingrediënt centraal. Terug in haar keuken laat zij zien hoe je daarmee duurzaam en creatief kan koken.
  • Koken met Van Boven

    2342 x bekeken | 10-12-2018
    Koken met Van Boven - Trifles, trifles... en een kerstcocktail
    6
    Voor met Kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak. Trifle is hét... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1724 x bekeken | 6-12-2018
    Koken met Van Boven - Turducken en pomcourpastie
    7
    Als voorafje met Kerst maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en versgeraapte walnoten. Als hoofdgerecht vult ze pompoen met courgette, die weer is gevuld met pastinaken. Als voorafje voor... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1867 x bekeken | 5-12-2018
    Koken met Van Boven - Kip met oesters
    7
    Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in een bearnaisesaus, naar Oudhollandse recept. Kerst valt midden in... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1292 x bekeken | 4-8-2017
    Koken met Van Boven - Koken met microben
    6
    De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al,... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1063 x bekeken | 1-8-2017
    Koken met Van Boven - Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied
    4
    Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. En ze gaat vissen in het IJ en vangt een snoekbaars. Vroeger was alles beter in elk geval de witlof. Door de... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1370 x bekeken | 28-7-2017
    Koken met Van Boven - Inmaken en wecken
    5
    Yvette van Boven maakt: geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, Pimm s en kruiden om te bewaren in olie. Voor onze grootouders was het heel normaal: de groente- en fruitoverschotten die... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1204 x bekeken | 27-7-2017
    Koken met Van Boven - Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam
    7
    Yvette van Boven maakt: bisque à ma façon van Amerikaanse rode rivierkreeft, croutons met rouille en champagne mousse met perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier. Wel eens een kreeft op straat zien... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    963 x bekeken | 26-7-2017
    Koken met Van Boven - Gans uit Akersloot
    7
    Yvette van Boven maakt rode rijstsalade met gerookte gans, rillettes en een clean herbal spritzcocktail. Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1108 x bekeken | 25-7-2017
    Koken met Van Boven - Chocolade uit Amsterdam Noord
    8
    Yvette van Boven maakt haar lievelingschili van duizend bonen, chocola en maisbrood en een kersentaart met chocolade en zoute caramelfudge. Tot slot maakt ze kersensiroop voor door het bier. Cacao die op windkracht naar... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1158 x bekeken | 24-7-2017
    Koken met Van Boven - Asperges uit Egmond aan den Hoef
    6
    Yvette van Boven maakt asperges op een romige farotto met shii-take en een gepocheerd ei. En een oudebessentaart. De moeder van Yvette is jarig en volgens de oude familietraditie van de Van Bovens worden er dan asperges... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    782 x bekeken | 21-7-2017
    Koken met Van Boven - Bok uit Zoeterwoude
    6
    Yvette van Boven maakt bokkenstoof met voorjaarsgroenten, pesto van zevenblad en geitenkaas, souffletaart met zevenblad en hazelnootkorst en snel volkorenzonnepitbrood van lentebokbier. Bokvlees wordt in Nederland... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1046 x bekeken | 20-7-2017
    Koken met Van Boven - Makreel uit Egmond aan Zee
    6
    Yvette van Boven maakt gerookte makreelmousse, oatcakes en brandade van makreel met roze peper- tomatenrelish. De Hollandse makreel, Yvette wil ze wel een keer zelf vangen. Dus vaart ze uit met visser Jan Willem en... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1169 x bekeken | 19-7-2017
    Koken met Van Boven - Honing uit Hoorn
    6
    Yvette van Boven maakt honingkip, honey gingerale en fruitgebakjes met rozemarijnshortbread en honing. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van allerlei gewassen die wij eten, maar het worden er steeds... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    978 x bekeken | 18-7-2017
    Koken met Van Boven - Piepers uit Sint Annaland
    6
    Yvette van Boven maakt home made friet, kroket van bok ofwel de bokket, mosterdmayo, mosterd en rabarber-ginijs. Er is een grote hype gaande rondom zogenaamde superfoods, zoals de geïmporteerde quinoa en bulgur.... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    795 x bekeken | 17-7-2017
    Koken met Van Boven - Melk uit Weesp
    6
    Yvette van Boven maakt salade met rode biet, spekbokking, citroenhangop en geroosterde boekweit met een basisdressing van wei, hot milk cake en melklikeur. Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1073 x bekeken | 14-7-2016
    Koken met Van Boven - Koken met microben
    3
    De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al,... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1047 x bekeken | 13-7-2016
    Koken met Van Boven - Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied
    6
    Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. Vroeger was alles... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1013 x bekeken | 12-7-2016
    Koken met Van Boven - Damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen
    7
    De damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn uitgegroeid tot een plaag. Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van maakt voor een pastei. Wat ooit begon als... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1067 x bekeken | 11-7-2016
    Koken met Van Boven - Knollen en citroenen
    6
    Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1013 x bekeken | 8-7-2016
    Koken met Van Boven - Inmaken en wecken
    5
    Yvette van Boven maakt geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, pimm s en kruiden om te bewaren in olie. Voor onze grootouders was het heel normaal; de groente- en fruitoverschotten die... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    850 x bekeken | 7-7-2016
    Koken met Van Boven - Amerikaanse Rode Rivierkreeft uit Amsterdam
    6
    Yvette van Boven maakt bisque à ma façon, croutons met rouille, champagnemousse, perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier. Wel eens een kreeft op straat zien lopen? Dat kan. Grote kans dat het een Amerikaanse Rode... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    948 x bekeken | 6-7-2016
    Koken met Van Boven - Gans uit Akersloot
    6
    Yvette van Boven maakt rode rijstsalade met gerookte gans, rillettes en een clean herbal spritz cocktail. Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    945 x bekeken | 5-7-2016
    Koken met Van Boven - Chocolade uit Amsterdam-Noord
    6
    Yvette van Boven maakt haar lievelingschili van duizend bonen, chorizo, chocola en maïsbrood, kersentaart met chocolade en zoutecaramelfudge en kersensiroop voor door het bier. Cacao die op windkracht naar Nederland... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    881 x bekeken | 4-7-2016
    Koken met Van Boven - Asperges uit Egmond aan den Hoef
    6
    Yvette van Boven maakt farrotto met shiitake, asperges en een gepocheerd ei en oudebessentaart. De moeder van Yvette is jarig en volgens de oude familietraditie van de Van Bovens worden er dan asperges gegeten. Vroeger... Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    861 x bekeken | 1-7-2016
    Koken met Van Boven - Bok uit Zoeterwoude
    6
    Yvette van Boven maakt bokkenstoof met voorjaarsgroenten, pesto van zevenblad en geitenkaassoufflétaart met zevenblad en hazelnootkorst en snel volkoren zonnepitbrood van lentebokbier. Bokvlees wordt in Nederland... Bekijk uitzending
« 1 2 3 4 »