Uitzending
Koken met Van Boven - Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam

Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam

Koken met Van Boven

27-7-2017

| 1253 x bekeken | 0 reacties
7
Yvette van Boven maakt: bisque à ma façon van Amerikaanse rode rivierkreeft, croutons met rouille en champagne mousse met perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier. Wel eens een kreeft op straat zien lopen? Dat kan. Grote kans dat het een Amerikaanse rode rivierkreeft is, want de Nederlandse wateren zitten vol met deze exoot. Zo vol dat ze een plaag aan het worden zijn. Bioloog Hiske vist ze uit de gracht. Ze doen het goed in de soep, dus maakt Yvette er een bisque van waarbij ze zelfgemaakte croutons en een pittige rouille serveert. Om in de sfeer te blijven dient ze vervolgens een chique toetje op: champagnemousse met perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier.

De presentatie was in handen van Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam werd uitgezonden op donderdag 27 juli door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie