Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert
Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in een bearnaisesaus, naar Oudhollandse recept. Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert
Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een bijzondere oesterervaring - met kip. Zij 'vlindert' eerst een kippetje: een eenvoudige maar enigszins onbekende manier om een hele kip sneller in de oven te braden. De knapperig gegaarde kip combineert zij vervolgens met oesters in een bearnaisesaus. Een opmerkelijke, maar eeuwenoude Hollandse combinatie. Begin 17e eeuw al beschreef de Franse topkok Vincent La Chapelle in zijn toonaangevende kookboek 'Le cuisinier moderne' kip met oesters als een typisch Nederlands of Vlaams gerecht. In verschillende kustplaatsen in ons land is de oester nu een plaag. Dus wie trek heeft kan er zelf opuit om oesters te rapen en thuis aan de slag te gaat met dit Hollandsche gerecht.
De presentatie was in handen van
Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Kip met oesters werd uitgezonden op woensdag 5 december door de VPRO.