Uitzending
Koken met Van Boven - Knollen en citroenen

Knollen en citroenen

Koken met Van Boven

11-7-2016

| 1127 x bekeken | 0 reacties
7
Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig: van citroenen tot sinaasappels. De keuze is reuze en nog steeds populair. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn. Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.

De presentatie was in handen van Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Knollen en citroenen werd uitgezonden op maandag 11 juli door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie