Yvette van Boven maakt bokkenstoof met voorjaarsgroenten, pesto van zevenblad en geitenkaassoufflétaart met zevenblad en hazelnootkorst en snel volkoren zonnepitbrood van lentebokbier. Bokvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten, maar omdat we steeds meer geitenkaas zijn gaan eten, moeten er ook steeds meer jongen geboren worden. De helft hiervan is een mannetje en die worden voornamelijk geëxporteerd naar het buitenland, niet zo duurzaam dus. Yvette breekt een lans voor het bokje en laat zien hoe je eenvoudig een bokkenstoofpot met voorjaarsgroenten bereidt. Daarbij serveert ze snel volkoren zonnepitbrood van lentebokbier en plukt uit de tuin zevenblad, het woekerende onkruid dat ook wel tuinmansverdriet genoemd wordt. Hiermee maakt ze zevenbladpesto die over een smakelijke geitenkaassoufflétaart van versgemaakte geitenkaas en zevenblad wordt gesprenkeld.
De presentatie was in handen van
Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Bok uit Zoeterwoude werd uitgezonden op vrijdag 1 juli door de VPRO.