De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben, eencelligen, bacteriën, schimmels en gisten. Met Christian Wij fermenteert Yvette makrelen tot vissaus; 'garum', zoals de Romeinen dat noemden. De garum gaat over een gebladerde spitskool. Kool is 'cool' en daarom haalt Yvette bij teler Wim ook palmkool, een eeuwenoud gewas dat ze bereidt tot een rauwe salade met miso en kikkererwten.
De presentatie was in handen van
Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Koken met microben werd uitgezonden op donderdag 14 juli door de VPRO.