Programma
Koken met Van Boven

Koken met Van Boven

7
Koken met Van Boven is een kookprogramma van de VPRO. Koken met Van Boven wordt gepresenteerd door Yvette van Boven. In het programma Koken met Van Boven gaat Yvette er op uit om ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder. Ook plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Er staat steeds 1 ingrediënt centraal. Terug in haar keuken laat zij zien hoe je daarmee duurzaam en creatief kan koken.
  • Koken met Van Boven

    898 x bekeken | 20-2-2019
    Koken met Van Boven - De Koningin van de groente versus het keukenmeidenverdriet
    5
    Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd. De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1131 x bekeken | 19-2-2019
    Koken met Van Boven - Fragaria ananassa
    8
    Het is bijna Moederdag en speciaal voor deze dag gaat Yvette aan de slag met aardbeien. Ze gaat op zoek naar de stamhouder van alle aardbeien, de fragaria ananassa. De presentatie was in handen van Yvette van Boven.… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1965 x bekeken | 18-2-2019
    Koken met Van Boven - Kikkererwten van kop tot staart
    5
    Yvette gaat in de weer met kikkererwten, nose to tail want alles wordt gebruikt. Ze maakt een kekerpizza van kikkererwtenmeel, kikkererwtensnacks, hummus en merengue van kikkererwtenwater. De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1014 x bekeken | 15-2-2019
    Koken met Van Boven - Schapenvlees uit Warnsveld
    5
    Yvette gaat op pad met Maarten van Baaren, een schaapherder wiens 225 schapen ons landschap begrazen. Ze betaalt een goede prijs voor het eerlijke schapenvlees en maakt een heerlijke Irish stew. De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1991 x bekeken | 14-2-2019
    Koken met Van Boven - Thee en kaas
    5
    Theeleuten doet men overal en overal weer anders. In Nederland nemen we één koekje bij de thee. Maar kaas gaat ook goed bij de thee. Deze mooie smaakcombinatie is bezig aan een opmars. De presentatie was in handen van… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1299 x bekeken | 13-2-2019
    Koken met Van Boven - Kool en microben
    8
    Simone van Thull maakt haar eigen zuurkool en geeft Yvette een flinke portie mee. De kool tovert ze om tot een koude salade die goed samengaat met gepekeld en gerookt varkensvlees. In de tijd van de ontdekkingsreiziger… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1402 x bekeken | 12-2-2019
    Koken met Van Boven - Cacao uit alle windstreken
    6
    Cacaokenner María laat Yvette proeven hoe cacaobonen uit verschillende windstreken smaken. Yvette maakt een niet te versmaden chocolade truffeltaart met frambozen en een verrassingspaasei. Amsterdam is de grootste… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1515 x bekeken | 11-2-2019
    Koken met Van Boven - Muzikaal eten
    5
    Iedereen laat scheten, gemiddeld maar liefst 14 tot 25 per dag. Als je er meer dan 25 per dag laat ontglippen is er sprake van flatulentie. Wellicht omdat je peulvruchten of aardperen hebt gegeten. Iedereen laat… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1731 x bekeken | 6-2-2019
    Koken met Van Boven - Koken met microben
    6
    De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1355 x bekeken | 5-2-2019
    Koken met Van Boven - Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied - Maandag om 20:25
    6
    Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. Vroeger was alles… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    2161 x bekeken | 4-2-2019
    Koken met Van Boven - Andijviestamppot met draadjesvlees van paddenstoelen - Maandag om 20:25
    4
    Het eerste recept van andijviestamppot komt uit 1929. Aardappelen, groenten, vlees en een kuiltje jus. Yvette maakt ook andijviestamppot, maar dan zonder vlees; volgens Yvette hèt gerecht van 2016! Het eerste recept van… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    2925 x bekeken | 1-2-2019
    Koken met Van Boven - Inmaken en wecken (10) - Vrijdag om 19:27
    7
    Voor onze grootouders was het heel normaal; de groente- en fruitoverschotten die van het land en uit de tuin kwamen, werden ingemaakt en geweckt zodat er in herfst en in de winter ook nog van gegeten kon worden. Deze… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1757 x bekeken | 31-1-2019
    Koken met Van Boven - Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam (9) - Donderdag om 19:27
    5
    Wel eens een kreeft op straat zien lopen? Dat kan. Grote kans dat het een Amerikaanse rode rivierkreeft is, want de Nederlandse wateren zitten vol met deze exoot. Zo vol dat ze een plaag aan het worden zijn. Bioloog… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1468 x bekeken | 30-1-2019
    Koken met Van Boven - Gans uit Akersloot (8)
    6
    Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in Nederland. Het zijn er zo veel dat ze een plaag vormen voor boeren en vliegverkeer en dus worden de ganzen… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    2284 x bekeken | 29-1-2019
    Koken met Van Boven - Chocolade uit Amsterdam Noord (2)
    6
    Cacao die op windkracht naar Nederland komt en die met biologische ingrediënten op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Om de smaken van chili goed naar boven te laten komen, is de pure reep het lekkerst. Yvette doet hem… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1721 x bekeken | 28-1-2019
    Koken met Van Boven - Asperges uit Egmond aan den Hoef (6) - Maandag om 19:27
    5
    De moeder van Yvette is jarig en volgens de oude familietraditie van de Van Bovens worden er dan asperges gegeten. Vroeger waren dat witte asperges die overgoten werden met een romige boter. Dat is altijd goed… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1527 x bekeken | 25-1-2019
    Koken met Van Boven - Bok uit Zoeterwoude (5) - Vrijdag om 19:27
    6
    Bokvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten, maar omdat we steeds meer geitenkaas zijn gaan eten, moeten er ook steeds meer jongen geboren worden. De helft hiervan is een mannetje en die worden voornamelijk… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    2143 x bekeken | 24-1-2019
    Koken met Van Boven - Makreel uit Egmond aan Zee (4) - Donderdag om 19:25
    4
    De Hollandse makreel; Yvette wil ze wel een keer zelf vangen. Dus vaart ze uit met visser Jan Willem en slaat er een paar aan de haak. Want makreel uit eigen zee is o zo lekker, maar ook o zo ondergewaardeerd in de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    2308 x bekeken | 23-1-2019
    Koken met Van Boven - Honing uit Hoorn
    5
    Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van allerlei gewassen die wij eten, maar het worden er steeds minder. Daarom aandacht voor de bij en zijn ambachtelijke honing. Als bijen van bloem naar bloem zijn… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1964 x bekeken | 22-1-2019
    Koken met Van Boven - Piepers uit Sint Annaland (7)
    6
    Er is een grote hype gaande rondom zogenaamde superfoods zoals de geïmporteerde quinoa en bulgur. Maar vergeet het superfood van Hollandse bodem niet: De aardappel. Yvette tovert haar keuken om tot snackbar en maakt van… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    3787 x bekeken | 21-1-2019
    Koken met Van Boven - Melk uit Weesp
    7
    Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1276 x bekeken | 10-12-2018
    Koken met Van Boven - Trifles, trifles... en een kerstcocktail
    6
    Voor met Kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak. Trifle is hét… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    996 x bekeken | 6-12-2018
    Koken met Van Boven - Turducken en pomcourpastie
    7
    Als voorafje met Kerst maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en versgeraapte walnoten. Als hoofdgerecht vult ze pompoen met courgette, die weer is gevuld met pastinaken. Als voorafje voor… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1094 x bekeken | 5-12-2018
    Koken met Van Boven - Kip met oesters
    7
    Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in een bearnaisesaus, naar Oudhollandse recept. Kerst valt midden in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1182 x bekeken | 4-12-2018
    Koken met Van Boven - Bulgaarse yoghurt uit België
    7
    Yvette maakt siroop van de Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een ouderwetse vlaflip of een eigentijdse smoothie. Of gewoon in de Bulgaarse yoghurt uit België. Melk die niet gekoeld wordt bewaard is al na… Bekijk uitzending
« 1 2 3 4 »