Programma
Koken met Van Boven

Koken met Van Boven

7
Koken met Van Boven is een kookprogramma van de VPRO. Koken met Van Boven wordt gepresenteerd door Yvette van Boven. In het programma Koken met Van Boven gaat Yvette er op uit om ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder. Ook plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. er staat steeds 1 ingrediënt centraal. Terug in haar keuken laat zij zien hoe je daar duurzaam en creatief kan koken.
  • Koken met Van Boven

    63 x bekeken | 21-7-2017
    Koken met Van Boven - Bok uit Zoeterwoude
    6
    Yvette van Boven maakt bokkenstoof met voorjaarsgroenten, pesto van zevenblad en geitenkaas, souffletaart met zevenblad en hazelnootkorst en snel volkorenzonnepitbrood van lentebokbier. Bokvlees wordt in Nederland… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    128 x bekeken | 20-7-2017
    Koken met Van Boven - Makreel uit Egmond aan Zee
    6
    Yvette van Boven maakt gerookte makreelmousse, oatcakes en brandade van makreel met roze peper- tomatenrelish. De Hollandse makreel, Yvette wil ze wel een keer zelf vangen. Dus vaart ze uit met visser Jan Willem en… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    135 x bekeken | 19-7-2017
    Koken met Van Boven - Honing uit Hoorn
    6
    Yvette van Boven maakt honingkip, honey gingerale en fruitgebakjes met rozemarijnshortbread en honing. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van allerlei gewassen die wij eten, maar het worden er steeds… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    132 x bekeken | 18-7-2017
    Koken met Van Boven - Piepers uit Sint Annaland
    6
    Yvette van Boven maakt home made friet, kroket van bok ofwel de bokket, mosterdmayo, mosterd en rabarber-ginijs. Er is een grote hype gaande rondom zogenaamde superfoods, zoals de geïmporteerde quinoa en bulgur.… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    99 x bekeken | 17-7-2017
    Koken met Van Boven - Melk uit Weesp
    6
    Yvette van Boven maakt salade met rode biet, spekbokking, citroenhangop en geroosterde boekweit met een basisdressing van wei, hot milk cake en melklikeur. Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    551 x bekeken | 23-12-2016
    Koken met Van Boven - Trifles, trifles... en een kerstcocktail
    6
    Voor met Kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak. Trifle is hét… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    452 x bekeken | 22-12-2016
    Koken met Van Boven - Turducken en pomcourpastie
    7
    Als voorafje met Kerst maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en versgeraapte walnoten. Als hoofdgerecht vult ze pompoen met courgette, die weer is gevuld met pastinaken. Als voorafje voor… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    611 x bekeken | 21-12-2016
    Koken met Van Boven - Kip met oesters
    7
    Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in een bearnaisesaus, naar Oudhollandse recept. Kerst valt midden in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    709 x bekeken | 28-11-2016
    Koken met Van Boven - Bulgaarse yoghurt uit België
    7
    Yvette maakt siroop van de Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een ouderwetse vlaflip of een eigentijdse smoothie. Of gewoon in de Bulgaarse yoghurt uit België. Melk die niet gekoeld wordt bewaard is al na… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1032 x bekeken | 14-11-2016
    Koken met Van Boven - Eikhaas en zwemburgers
    7
    Yvette gaat op pad met een echte paddenstoelkenner. Welke soorten kun je eten? Ook bezoekt ze een paddenstoelkwekerij in een voormalig zwemparadijs waar ze de zwemburger ontdekt. In het voor- en najaar schieten na… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    953 x bekeken | 31-10-2016
    Koken met Van Boven - Kokkels en scheermessen
    6
    Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en verrassend lekker. In Nederland worden veel schelpdieren gevangen, schoongemaakt, gekookt,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1433 x bekeken | 24-10-2016
    Koken met Van Boven - Levenswater van kweeperen
    6
    Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd. De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    958 x bekeken | 17-10-2016
    Koken met Van Boven - Zilte groente
    8
    Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd. De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    817 x bekeken | 10-10-2016
    Koken met Van Boven - Ansjovis uit Bergen op Zoom
    6
    Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd. De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    1234 x bekeken | 3-10-2016
    Koken met Van Boven - Pompoen van kop tot staart
    5
    Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd. De presentatie was in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    2050 x bekeken | 26-9-2016
    Koken met Van Boven - Hutspot uit Leiden
    6
    Yvette van Boven kookt een eeuwenoude volkse maaltijd: hutspot. In de 16e eeuw nog een kookmethode, inmiddels een echt recept. Ze geeft het hare iets extra s door het met klapstuk te combineren. Yvette van Boven kent… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    903 x bekeken | 19-9-2016
    Koken met Van Boven - Boterham met pindakaas
    6
    Voor wie langere tijd naar het buitenland gaat en de plotselinge Hollandse trek niet kan bedwingen, versiert Yvette een heerlijke bruine boterham met pindakaas én hagelslag. Nederlanders die in het buitenland verblijven… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    452 x bekeken | 14-7-2016
    Koken met Van Boven - Koken met microben
    3
    De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    397 x bekeken | 13-7-2016
    Koken met Van Boven - Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied
    6
    Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. Vroeger was alles… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    337 x bekeken | 12-7-2016
    Koken met Van Boven - Damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen
    7
    De damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn uitgegroeid tot een plaag. Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van maakt voor een pastei. Wat ooit begon als… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    328 x bekeken | 11-7-2016
    Koken met Van Boven - Knollen en citroenen
    6
    Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    328 x bekeken | 8-7-2016
    Koken met Van Boven - Inmaken en wecken
    5
    Yvette van Boven maakt geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, pimm s en kruiden om te bewaren in olie. Voor onze grootouders was het heel normaal; de groente- en fruitoverschotten die… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    279 x bekeken | 7-7-2016
    Koken met Van Boven - Amerikaanse Rode Rivierkreeft uit Amsterdam
    6
    Yvette van Boven maakt bisque à ma façon, croutons met rouille, champagnemousse, perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier. Wel eens een kreeft op straat zien lopen? Dat kan. Grote kans dat het een Amerikaanse Rode… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    249 x bekeken | 6-7-2016
    Koken met Van Boven - Gans uit Akersloot
    6
    Yvette van Boven maakt rode rijstsalade met gerookte gans, rillettes en een clean herbal spritz cocktail. Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    298 x bekeken | 5-7-2016
    Koken met Van Boven - Chocolade uit Amsterdam-Noord
    6
    Yvette van Boven maakt haar lievelingschili van duizend bonen, chorizo, chocola en maïsbrood, kersentaart met chocolade en zoutecaramelfudge en kersensiroop voor door het bier. Cacao die op windkracht naar Nederland… Bekijk uitzending
« 1 2 3 »