Programma
Koken met Van Boven

Koken met Van Boven

7
Koken met Van Boven is een kookprogramma van de VPRO. Koken met Van Boven wordt gepresenteerd door Yvette van Boven. In het programma Koken met Van Boven gaat Yvette er op uit om ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder. Ook plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Er staat steeds 1 ingrediënt centraal. Terug in haar keuken laat zij zien hoe je daarmee duurzaam en creatief kan koken.
  • Koken met Van Boven

    845 x bekeken | 28-5-2018
    Koken met Van Boven - Risotto en mais
    5
    Yvette heeft een afspraak met de Italiaanse chef Fabrizio, die groot werd met de risotto van zijn moeder en grootmoeder. Ze maakt een risotto met mais en ze poft mais voor een heerlijk licht taartje. Risotto is een… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    811 x bekeken | 21-5-2018
    Koken met Van Boven - Tortilla's met salsa
    6
    Van pepers uit de schooltuinen maakt Yvette een milde rode saus. Let de Jong geeft uitleg over de scherpte van pepers en maakt een salsa. Daarbij bakt Yvette tortilla s met avocado en bonen. Pittig eten schijnt bij te… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    373 x bekeken | 7-5-2018
    Koken met Van Boven - Op water en brood
    6
    Het seizoen wordt feestelijk afgesloten op water en brood. Oud brood om precies te zijn, want er wordt niets weggegooid en alles uit de kast gehaald. Yvette maakt een bread and butter-puddingtaart XL. Ze maakt hierbij… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    360 x bekeken | 30-4-2018
    Koken met Van Boven - Haring, maar dan anders
    7
    Gepekelde steurharing of mild gezouten gekaakte maatjes, groene haring, Hollandse nieuwe: haring is er in alle soorten en maten. Hoe eten we deze populaire consumptievis? Yvette verdiept zich in het zilver van de zee … Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    428 x bekeken | 23-4-2018
    Koken met Van Boven - Pasta met raapstelen
    7
    Zelfs als er niets in de koelkast ligt, is er vaak nog genoeg in huis voor een exclusief diner: orecchiette con cime di rape . Yvette mengt de Hollandse en Italiaanse eenvoud: aardappelen en pasta. Met de raapstelen… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    366 x bekeken | 16-4-2018
    Koken met Van Boven - Koken met bloemen
    6
    Yvette geeft een bloemrijke high tea. Bloemrijk, want bloemen zijn niet alleen bruikbaar vanwege hun kleuren en geuren, maar zijn ook heerlijk om mee te koken. Yvette maakt een vlierpeer-focaccia en verdiept zich in de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    401 x bekeken | 9-4-2018
    Koken met Van Boven - 'Vurukkelijke' woekeraars
    7
    De Japanse duizendknoop groeit de pan uit. Bestrijden is lastig, maar if you can t beat it, eat it : deze hardnekkige woekeraar is namelijk erg lekker, supergezond, onbespoten en gratis te verkrijgen. Yvette maakt er… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    363 x bekeken | 2-4-2018
    Koken met Van Boven - Wereldgerechten met bonen uit de tuin
    6
    Er zijn veel oer-Hollandse namen voor de tuinboon. De jonge Boerenteen , Oude mans duim of Turkse boon kun je met schil eten, maar Yvette gaat ze doppen en sommige zelfs dubbeldoppen. Verder laat zij zich… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    469 x bekeken | 26-3-2018
    Koken met Van Boven - Nepkip en mannenvlees
    6
    Verantwoord kip eten, is dat mogelijk? Yvette doet een experiment en maakt zelf kunstkippenvlees, oftewel seitan. Verder gaat ze aan de slag met haantjes en maakt een ouderwetse, niet te versmaden coq au vin. Het is dus… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    580 x bekeken | 19-3-2018
    Koken met Van Boven - Captain's Dinner
    5
    Kapucijners, zoutvlees en uien waren jarenlang vaste kost voor hongerige zeemannen aan boord. Met wat tafelzuur en een kapitein erbij wordt dat een heus Captain s Dinner. Yvette maakt natuurlijk haar eigen variant op de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    488 x bekeken | 12-3-2018
    Koken met Van Boven - Chef du frikandel
    6
    In Frankrijk ontmoet Yvette chef-kok en kookboekenschrijver Stéphane Reynaud. Samen gaan ze aan de slag met restvlees, oftewel de incourante delen van het dier. Fransen eten namelijk niet alleen de hamlappen,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    664 x bekeken | 26-2-2018
    Koken met Van Boven - Routiers
    7
    Yvette gaat op reis naar Frankrijk en laat zich onderweg de ouderwetse gezelligheid smaken bij routiers , de van oorsprong voor vrachtwagenchauffeurs bedoelde restaurants met persoonlijke service en echt servies. In de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    740 x bekeken | 27-11-2017
    Koken met Van Boven - Boerenkool met worst
    6
    Yvette maakt boerenkool met worst in een Ierse variant: colcannon and sausage . De kool haalt zij van het land van groenteteler Wim en het vlees van akkervarkens uit het bos bij Valthermond. Met de voedzame traditie… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    503 x bekeken | 6-11-2017
    Koken met Van Boven - Borrelen bij Van Boven
    8
    Yvette maakt borrelnootjes en bitterballen. Lekker voor bij de vrijmibo. Net als de Van Boven droogworst met daarbij een goed glas wijn van eigen bodem. Yvette maakt borrelnootjes en bitterballen. Lekker voor bij de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    721 x bekeken | 23-10-2017
    Koken met Van Boven - Ode aan de ui
    7
    Nederland is het grootste exportland van de ui. Yvette maakt een Friese uiensoep en een Franse uientaart, sippelsop en pissaladière. Nederland is het grootste exportland van de ui. Yvette maakt een Friese… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    758 x bekeken | 16-10-2017
    Koken met Van Boven - Appel en gember
    6
    Yvette plukt appels en maakt er cider van. Vervolgens gaat ze aan de slag met gember, een van de gezondste specerijen ter wereld, en maakt een zoete appel-gembertaart en een hartige appel-gembercurry. Yvette plukt… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    523 x bekeken | 9-10-2017
    Koken met Van Boven - Lamb & soda bread
    6
    In Ierland bereidt Yvette een op turf gerookte Connemara-lam, bakt ze soda bread op open vuur en stelt ze een wildpluk-cocktail samen. Alles overgoten met herinneringen aan haar jeugd op Ierse bodem. Yvette is in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    544 x bekeken | 2-10-2017
    Koken met Van Boven - Mussels & chips
    7
    Yvette gaat in Ierland op pad met een nieuwe generatie aardappeltelers en met een echte mosselman. Ze maakt een chowder en mussels and chips, met zilte mayonaise. Typisch Iers. Yvette gaat in Ierland op pad met een… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    716 x bekeken | 12-9-2017
    Koken met Van Boven - 1000 tomaten
    4
    Yvette plukt tomaten in allerlei vormen en maten. Ze maakt er een 1000-tomatensalade mee met geitenricotta en basilicumolie. De resten vormen de basis voor een saus, een soep en een Bloody Mary. De tomaat is er in vele… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    554 x bekeken | 5-9-2017
    Koken met Van Boven - Vis uit de Noordzee
    5
    Yvette laat zien hoe je vis fileert en maakt er dan een potje van. Een vispotje met venkel. En een smaaktest met kibbeling van verschillende soorten vis met daarbij een remoulade en ravigote. Bijvangst, meevangst,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    713 x bekeken | 4-8-2017
    Koken met Van Boven - Koken met microben
    6
    De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    425 x bekeken | 1-8-2017
    Koken met Van Boven - Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied
    4
    Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. En ze gaat vissen in het IJ en vangt een snoekbaars. Vroeger was alles beter in elk geval de witlof. Door de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    650 x bekeken | 28-7-2017
    Koken met Van Boven - Inmaken en wecken
    5
    Yvette van Boven maakt: geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, Pimm s en kruiden om te bewaren in olie. Voor onze grootouders was het heel normaal: de groente- en fruitoverschotten die… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    459 x bekeken | 27-7-2017
    Koken met Van Boven - Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam
    7
    Yvette van Boven maakt: bisque à ma façon van Amerikaanse rode rivierkreeft, croutons met rouille en champagne mousse met perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier. Wel eens een kreeft op straat zien… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    328 x bekeken | 26-7-2017
    Koken met Van Boven - Gans uit Akersloot
    7
    Yvette van Boven maakt rode rijstsalade met gerookte gans, rillettes en een clean herbal spritzcocktail. Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in… Bekijk uitzending
« 1 2 3 4 »