Programma
Koken met Van Boven

Koken met Van Boven

6
Koken met Van Boven is een kookprogramma van de VPRO. Koken met Van Boven wordt gepresenteerd door Yvette van Boven. In het programma Koken met Van Boven gaat Yvette er op uit om ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder. Ook plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Er staat steeds 1 ingrediënt centraal. Terug in haar keuken laat zij zien hoe je daarmee duurzaam en creatief kan koken.
  • Koken met Van Boven

    351 x bekeken | 27-11-2017
    Koken met Van Boven - Boerenkool met worst
    6
    Yvette maakt boerenkool met worst in een Ierse variant: colcannon and sausage . De kool haalt zij van het land van groenteteler Wim en het vlees van akkervarkens uit het bos bij Valthermond. Met de voedzame traditie… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    263 x bekeken | 6-11-2017
    Koken met Van Boven - Borrelen bij Van Boven
    8
    Yvette maakt borrelnootjes en bitterballen. Lekker voor bij de vrijmibo. Net als de Van Boven droogworst met daarbij een goed glas wijn van eigen bodem. Yvette maakt borrelnootjes en bitterballen. Lekker voor bij de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    430 x bekeken | 23-10-2017
    Koken met Van Boven - Ode aan de ui
    7
    Nederland is het grootste exportland van de ui. Yvette maakt een Friese uiensoep en een Franse uientaart, sippelsop en pissaladière. Nederland is het grootste exportland van de ui. Yvette maakt een Friese… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    453 x bekeken | 16-10-2017
    Koken met Van Boven - Appel en gember
    6
    Yvette plukt appels en maakt er cider van. Vervolgens gaat ze aan de slag met gember, een van de gezondste specerijen ter wereld, en maakt een zoete appel-gembertaart en een hartige appel-gembercurry. Yvette plukt… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    326 x bekeken | 9-10-2017
    Koken met Van Boven - Lamb & soda bread
    6
    In Ierland bereidt Yvette een op turf gerookte Connemara-lam, bakt ze soda bread op open vuur en stelt ze een wildpluk-cocktail samen. Alles overgoten met herinneringen aan haar jeugd op Ierse bodem. Yvette is in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    326 x bekeken | 2-10-2017
    Koken met Van Boven - Mussels & chips
    7
    Yvette gaat in Ierland op pad met een nieuwe generatie aardappeltelers en met een echte mosselman. Ze maakt een chowder en mussels and chips, met zilte mayonaise. Typisch Iers. Yvette gaat in Ierland op pad met een… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    384 x bekeken | 25-9-2017
    Koken met Van Boven - Risotto en mais
    6
    Yvette heeft een afspraak met de Italiaanse chef Fabrizio, die groot werd met de risotto van zijn moeder en grootmoeder. Ze maakt een risotto met mais en ze poft mais voor een heerlijk licht taartje. Risotto is een… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    416 x bekeken | 18-9-2017
    Koken met Van Boven - Tortilla's met salsa
    6
    Van pepers uit de schooltuinen maakt Yvette een milde rode saus. Let de Jong geeft uitleg over de scherpte van pepers en maakt een salsa. Daarbij bakt Yvette tortilla s met avocado en bonen. Pittig eten schijnt bij te… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    475 x bekeken | 12-9-2017
    Koken met Van Boven - 1000 tomaten
    4
    Yvette plukt tomaten in allerlei vormen en maten. Ze maakt er een 1000-tomatensalade mee met geitenricotta en basilicumolie. De resten vormen de basis voor een saus, een soep en een Bloody Mary. De tomaat is er in vele… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    383 x bekeken | 5-9-2017
    Koken met Van Boven - Vis uit de Noordzee
    5
    Yvette laat zien hoe je vis fileert en maakt er dan een potje van. Een vispotje met venkel. En een smaaktest met kibbeling van verschillende soorten vis met daarbij een remoulade en ravigote. Bijvangst, meevangst,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    557 x bekeken | 4-8-2017
    Koken met Van Boven - Koken met microben
    6
    De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al,… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    315 x bekeken | 1-8-2017
    Koken met Van Boven - Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied
    4
    Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. En ze gaat vissen in het IJ en vangt een snoekbaars. Vroeger was alles beter in elk geval de witlof. Door de… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    480 x bekeken | 28-7-2017
    Koken met Van Boven - Inmaken en wecken
    5
    Yvette van Boven maakt: geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, Pimm s en kruiden om te bewaren in olie. Voor onze grootouders was het heel normaal: de groente- en fruitoverschotten die… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    330 x bekeken | 27-7-2017
    Koken met Van Boven - Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam
    7
    Yvette van Boven maakt: bisque à ma façon van Amerikaanse rode rivierkreeft, croutons met rouille en champagne mousse met perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier. Wel eens een kreeft op straat zien… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    224 x bekeken | 26-7-2017
    Koken met Van Boven - Gans uit Akersloot
    7
    Yvette van Boven maakt rode rijstsalade met gerookte gans, rillettes en een clean herbal spritzcocktail. Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    445 x bekeken | 25-7-2017
    Koken met Van Boven - Chocolade uit Amsterdam Noord
    8
    Yvette van Boven maakt haar lievelingschili van duizend bonen, chocola en maisbrood en een kersentaart met chocolade en zoute caramelfudge. Tot slot maakt ze kersensiroop voor door het bier. Cacao die op windkracht naar… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    325 x bekeken | 24-7-2017
    Koken met Van Boven - Asperges uit Egmond aan den Hoef
    6
    Yvette van Boven maakt asperges op een romige farotto met shii-take en een gepocheerd ei. En een oudebessentaart. De moeder van Yvette is jarig en volgens de oude familietraditie van de Van Bovens worden er dan asperges… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    203 x bekeken | 21-7-2017
    Koken met Van Boven - Bok uit Zoeterwoude
    6
    Yvette van Boven maakt bokkenstoof met voorjaarsgroenten, pesto van zevenblad en geitenkaas, souffletaart met zevenblad en hazelnootkorst en snel volkorenzonnepitbrood van lentebokbier. Bokvlees wordt in Nederland… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    321 x bekeken | 20-7-2017
    Koken met Van Boven - Makreel uit Egmond aan Zee
    6
    Yvette van Boven maakt gerookte makreelmousse, oatcakes en brandade van makreel met roze peper- tomatenrelish. De Hollandse makreel, Yvette wil ze wel een keer zelf vangen. Dus vaart ze uit met visser Jan Willem en… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    389 x bekeken | 19-7-2017
    Koken met Van Boven - Honing uit Hoorn
    6
    Yvette van Boven maakt honingkip, honey gingerale en fruitgebakjes met rozemarijnshortbread en honing. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van allerlei gewassen die wij eten, maar het worden er steeds… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    358 x bekeken | 18-7-2017
    Koken met Van Boven - Piepers uit Sint Annaland
    6
    Yvette van Boven maakt home made friet, kroket van bok ofwel de bokket, mosterdmayo, mosterd en rabarber-ginijs. Er is een grote hype gaande rondom zogenaamde superfoods, zoals de geïmporteerde quinoa en bulgur.… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    247 x bekeken | 17-7-2017
    Koken met Van Boven - Melk uit Weesp
    6
    Yvette van Boven maakt salade met rode biet, spekbokking, citroenhangop en geroosterde boekweit met een basisdressing van wei, hot milk cake en melklikeur. Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    724 x bekeken | 23-12-2016
    Koken met Van Boven - Trifles, trifles... en een kerstcocktail
    6
    Voor met Kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak. Trifle is hét… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    617 x bekeken | 22-12-2016
    Koken met Van Boven - Turducken en pomcourpastie
    7
    Als voorafje met Kerst maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en versgeraapte walnoten. Als hoofdgerecht vult ze pompoen met courgette, die weer is gevuld met pastinaken. Als voorafje voor… Bekijk uitzending
  • Koken met Van Boven

    759 x bekeken | 21-12-2016
    Koken met Van Boven - Kip met oesters
    7
    Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in een bearnaisesaus, naar Oudhollandse recept. Kerst valt midden in… Bekijk uitzending
« 1 2 3 »