Yvette van Boven maakt haar lievelingschili van duizend bonen, chorizo, chocola en maïsbrood, kersentaart met chocolade en zoutecaramelfudge en kersensiroop voor door het bier. Cacao die op windkracht naar Nederland komt en die met biologische ingrediënten op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Om de smaken van
chili goed naar boven te laten komen, is de pure reep het lekkerst. Yvette doet hem in haar favoriete
chili van duizend bonen, onder een dakje van maïsbrood. Met de wildpluk-app gaat ze fietsend door de stad, op zoek naar kersenbomen om kersen te plukken waarmee ze een niet te versmaden kersentaart maakt met chocolade en zoute caramelfudge. Een biertje met zelfgemaakte kersensiroop is een aangename opfrisser erbij.
De presentatie was in handen van
Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Chocolade uit Amsterdam-Noord werd uitgezonden op dinsdag 5 juli door de VPRO.