Yvette van Boven maakt asperges op een romige farotto met shii-take en een gepocheerd ei. En een oudebessentaart. De moeder van Yvette is jarig en volgens de oude familietraditie van de Van Bovens worden er dan asperges gegeten. Vroeger waren dat witte asperges die overgoten werden met een romige boter. Dat is altijd goed natuurlijk, maar Yvette doet het deze verjaardag een beetje anders. Samen met Sabien Bosman gaat ze op zoek naar wilde asperges, die ze hoopt te vinden in de duinen van Egmond aan den Hoef. De asperges komen op een romige farotto met shii-takes, die gegarneerd wordt met een gepocheerd ei. Op een verjaardag moet er natuurlijk ook taart gegeten worden en daarom maakt Yvette een smakelijke oudebessentaart, waar gretig van wordt gegeten.
De presentatie was in handen van
Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Asperges uit Egmond aan den Hoef werd uitgezonden op maandag 24 juli door de VPRO.