Programma
Kook mee met MAX

Kook mee met MAX

5
Kook mee met MAX is een kookprogramma bij Omroep MAX. Sandra Ysbrandy en Mounir Toub laten ons afwisselend zien hoe je op een makkelijke manier een zeer verrassend gerecht kunt maken. De recepten die ze gebruiken zijn heel eenvoudig en je hebt geen dure ingrediënten of bijzondere apparaten nodig. Sandra en Mounir gebruiken ook graag seizoensproducten en producten van eigen bodem.
  • Kook mee met MAX

    420 x bekeken | 20-2-2020
    Kook mee met MAX - Groene koolstamp met speculaas-gehaktballetjes
    5
    Speculaas is een ingrediënt dat misschien niet direct bij u opkomt als u aan gehaktballen denkt. Toch is het een verrassend onderdeel van deze gehaktballen van Sandra. Door de speculaas boven het gehakt te… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    372 x bekeken | 19-2-2020
    Kook mee met MAX - Gebakken gnocchi met boerenkool-tomatensaus
    3
    Gnocchi is een pastasoort, maar niet gemaakt van deeg maar van aardappelen. Letterlijk betekent gnocco (meervoud is gnocchi) klont, en dat is ook precies waar het op lijkt: een klontje. Ze zijn eenvoudig te bereiden. U… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    390 x bekeken | 18-2-2020
    Kook mee met MAX - Minestrone
    4
    Een minestrone soep is een typisch Italiaans gerecht. Letterlijk vertaald betekent minestrone grote soep, het komt af van minestra wat soep betekent. Een echt recept van de minstrone is er niet, gezien u er eindeloos… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    299 x bekeken | 17-2-2020
    Kook mee met MAX - Hasselback winterpeen met rucola-makreelstamp
    5
    Hasselback is een bereidingstechniek. We kennen het vooral van de aardappel. Dunne inkepingen van een paar millimeter, waardoor de aardappel lekker knapperig bakt in de oven. Maar deze techniek kan natuurlijk ook met… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    510 x bekeken | 13-2-2020
    Kook mee met MAX - Rostipizza
    4
    Mounir maakt niet zomaar een pizza, maar een pizza van aardappelen. Als bodem gebruikt hij rösti en daarbovenop kunt u eigenlijk naar hartenlust variëren. Op deze röstipizza doet hij feta, doperwten en… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    659 x bekeken | 12-2-2020
    Kook mee met MAX - Kerriekip met Chinese kool
    5
    Chinese kool heeft in tegenstelling tot andere koolsoorten, niet zo n uitgesproken kool-smaak. Hij is vrij mild van smaak en is daarom zowel rauw als (kort) gekookt, lekker om te eten. Doordat de kool zowel rauw als… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    625 x bekeken | 11-2-2020
    Kook mee met MAX - Ovenschotel met vis
    4
    Er zijn van die dagen waarop u niet al te veel zin heeft om te koken, maar toch iets lekkers op wilt tafel zetten. Dan is dit een ideaal gerecht, en lekker. De vis wordt niet los gegeten, maar verwerkt in de puree. … Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    438 x bekeken | 10-2-2020
    Kook mee met MAX - Smaakexplosiestamp
    5
    Rucola is een pittige slasoort. Het smaakt nootachtig. Behalve als sla is het ook heerlijk (pittig) om in een stamppot te verwerken. Mounir verwerkt de rucola door een stamppot van zoete aardappelen en gewone… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    467 x bekeken | 6-2-2020
    Kook mee met MAX - Snelle roti
    4
    Roti is oorspronkelijk in het Hindi een soort verzamelnaam voor verschillende vormen brood. Wij kennen het vooral uit de Surinaamse keuken. Dan is roti meer een soort pannenkoek, de ongezoete versie. Met beleg kunt u… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    469 x bekeken | 5-2-2020
    Kook mee met MAX - Snelle shakshuka
    5
    Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht. Het is eenvoudig te maken en er is eindeloos mee te variëren. De basis bestaat uit tomatensaus, eieren en (verse) kruiden. Mounir maakt een snelle shakshuka en serveert er… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    714 x bekeken | 4-2-2020
    Kook mee met MAX - Prei & skrei
    5
    De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk! De… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    572 x bekeken | 3-2-2020
    Kook mee met MAX - Panlasagne met gehakt
    4
    Vandaag maken we panlasagne met gehakt. Oregano wordt vaak droog verwerkt in gerechten, vooral in de Italiaanse keuken. Het is geurig en zoet van smaak en laat zich goed combineren met tijm, salie en basilicum. De… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    134 x bekeken | 30-1-2020
    Kook mee met MAX - Kleurrijke quinoa & doperwtenburgers
    5
    Feta wordt gezouten en geconserveerd in zoutoplossing, vandaag de zoutere smaak. De zoutoplossing zorgt er tevens voor dat de kaas niet uitdroogt. Sandra verwerkt de feta bij doperwtenburgers met quinoa. Dit is een… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    91 x bekeken | 29-1-2020
    Kook mee met MAX - Parmigiana di melanzane
    5
    Vandaag maken we parmigiana di melanzane. Melanzane is Italiaans voor aubergine en parmigiana betekent kaas. Het voordeel van dit gerecht is dat u dit van tevoren klaar kunt maken en pas in de oven hoeft te zetten als… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    116 x bekeken | 28-1-2020
    Kook mee met MAX - Waldorf anders
    5
    Vandaag maken we waldorf anders. Walnoten zitten vol met onder andere zink, ijzer en magnesium en staan bol van de vitamine B1 en foliumzuur. Volgens onderzoekers houden ze onze anderen elastisch en verbeteren de… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    90 x bekeken | 27-1-2020
    Kook mee met MAX - Zelfgemaakte shoarma met knolselderijfriet
    5
    Vandaag maken we zelfgemaakte shoarma met knolselderijfriet. Knolselderij vormt net boven de grond een knol. Niet alleen de knol is te eten, ook de bladeren zijn te eten. De knolselderij wordt vaak verwerkt in… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    215 x bekeken | 23-1-2020
    Kook mee met MAX - Mac & cheese
    5
    Vandaag maken we mac & cheese. Dit is nou een echt makkelijke maaltijd. De naam is over komen waaien uit Amerika, maar simpel gezegd is het gewoon macaroni met gesmolten kaas. Sandra geeft de mac & cheese een extra… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    197 x bekeken | 22-1-2020
    Kook mee met MAX - Gnocchi-ovenschotel met spinazie en mozzarella
    5
    Vandaag maken we gnocchi-ovenschotel met spinazie en mozzarella. Mozzarella is eigenlijk een verzamelnaam voor 2 kaassoorten. De oorspronkelijke mozzarella wordt vervaardigd uit melk van de waterbuffel. De ander wordt… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    139 x bekeken | 21-1-2020
    Kook mee met MAX - Gewokte biefreepjes met sticky noedels
    5
    Vandaag maken we gewokte biefreepjes met sticky noedels. Biefstuk is een mals en mager stuk spiervlees van de koe. Er zijn verschillende soorten biefstuk. De meest bekende en gangbare is de kogelbiefstuk. Dit stuk zit… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    131 x bekeken | 20-1-2020
    Kook mee met MAX - Pilav met kerriedrumsticks
    5
    Vandaag maken we pilav met kerrie-drumsticks. Pilav is qua bereiding te vergelijken met risotto. De rijst wordt eerst even aangefruit in de pan en daarna in de pan gegaard door er steeds bouillon aan toe te voegen. Een… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    140 x bekeken | 16-1-2020
    Kook mee met MAX - Rode kool met slavink
    3
    Vandaag maken we rode kool met slavink. Rodekool is een van de oudste koolsoorten. Het is een harde kool en rijk aan vitamine C. De kool is rauw, fijn geraspt, te eten, maar wordt vooral gekookt. Het is een echte… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    151 x bekeken | 15-1-2020
    Kook mee met MAX - Romige broccolischotel met gebakken kalfsvlees
    5
    Vandaag maken we romige broccolischotel met gebakken kalfsvlees. Roggebrood wordt gemaakt van rogge, water en zout. Soms zit er ook nog gist of desem in. Het is heel voedzaam, want 1 plak roggebrood levert ruim 15… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    171 x bekeken | 14-1-2020
    Kook mee met MAX - Rode linzensoep met krokant roggebrood
    5
    Vandaag maken we rode linzensoep met krokant roggebrood. Roggebrood wordt gemaakt van rogge, water en zout. Soms zit er ook nog gist of desem in. Het is heel voedzaam, want 1 plak roggebrood levert ruim 15 procent van… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    90 x bekeken | 13-1-2020
    Kook mee met MAX - Kruidige bloemkool met kippendijen uit de oven
    5
    Vandaag maken we kruidige bloemkool met kippendijen uit de oven. Kippendijen winnen langzaam terrein. Voorheen werden de dijen geschuwd vanwege het randje vet, tegenwoordig is het juist dat randje vet waarom er vaker… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    173 x bekeken | 9-1-2020
    Kook mee met MAX - Verrassende penne met courgette
    4
    Vandaag maken we verrassende penne met courgette. Basilicum wordt ook wel koningskruid genoemd. Dat stamt uit het Oudgrieks waar Basileus koning betekent. Het blad van de basilicumplant wordt veel gebruikt in de… Bekijk uitzending
« 1 2 3 4 . . . 22 »