Programma
Kook mee met MAX

Kook mee met MAX

6
Kook mee met MAX is een kookprogramma bij Omroep MAX. Sandra Ysbrandy en Mounir Toub laten ons zien hoe je makkelijke en verrassende gerechten kunt maken. De recepten die ze gebruiken zijn heel eenvoudig en je hebt geen dure ingrediënten of bijzondere apparaten nodig. Maar ze gebruiken juist seizoensproducten en producten van eigen bodem.
  • Kook mee met MAX

    35 x bekeken | 16-2-2018
    Kook mee met MAX - Spinazie-shakshuka met gebakken aardappels
    5
    De discussie of ingevroren groenten net zo gezond zijn als vers, is nog altijd actueel. Maar feit is dat ingevroren groenten vers ingevroren worden. Ze worden onder de beste omstandigheden gekookt en terug gekoeld met… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    38 x bekeken | 15-2-2018
    Kook mee met MAX - Romige schorsenerensoep met gerookte forel
    5
    De forel is een beetje een verzamelnaam, want er zijn meerdere vissoorten die forel worden genoemd. De vis leeft voornamelijk in heldere rivieren en meren. De meest bekende is de regenboogforel. De forellen die wij eten… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    52 x bekeken | 14-2-2018
    Kook mee met MAX - Zoete aardappelgratin met pittige kalkoen
    5
    Kokosmelk is melk van de kokosnoot en wordt uit het kiemwit gehaald. Door het te vermengen met water is het een alternatief in plaats van gewone melkproducten. De iets dikkere variant, met minder water, is heerlijk om… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    74 x bekeken | 13-2-2018
    Kook mee met MAX - Spitskoolcurry met cashewnoten
    5
    Koriander is populair. Het vervelende is alleen dat het niet voor iedereen dezelfde smaaksensatie geeft. Dat ligt met korianderpoeder, ketoembar, anders. De smaak van de poedervorm is minder overheersend en kan in een… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    68 x bekeken | 12-2-2018
    Kook mee met MAX - Knolselderijpuree met gebakken kabeljauw en romige prei
    6
    De kabeljauw is culinair gezien een veelzijdige vis. Werkelijk alles van de vis kan worden gebruikt. De tongetjes zijn een echte lekkernij. De kop is gedroogd rijk aan proteïne. De viseieren worden vermalen tot een… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    111 x bekeken | 9-2-2018
    Kook mee met MAX - Groene koolstamp met speculaas-gehaktballetjes
    5
    Speculaas is een ingrediënt dat misschien niet direct bij u opkomt als u aan gehaktballen denkt. Toch is het een verrassend onderdeel van deze gehaktballen van Sandra. Door de speculaas boven het gehakt te… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    71 x bekeken | 8-2-2018
    Kook mee met MAX - Gebakken gnocchi met boerenkool-tomatensaus
    4
    Gnocchi is een pastasoort, maar niet gemaakt van deeg maar van aardappelen. Letterlijk betekent gnocco (meervoud is gnocchi) klont, en dat is ook precies waar het op lijkt: een klontje. Ze zijn eenvoudig te bereiden. U… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    70 x bekeken | 7-2-2018
    Kook mee met MAX - Minestrone
    5
    Een minestrone soep is een typisch Italiaans gerecht. Letterlijk vertaald betekent minestrone grote soep, het komt af van minestra wat soep betekent. Een echt recept van de minstrone is er niet, gezien u er eindeloos… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    70 x bekeken | 6-2-2018
    Kook mee met MAX - Hasselback winterpeen met rucola-makreelstamp
    5
    Hasselback is een bereidingstechniek. We kennen het vooral van de aardappel. Dunne inkepingen van een paar millimeter, waardoor de aardappel lekker knapperig bakt in de oven. Maar deze techniek kan natuurlijk ook met… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    72 x bekeken | 5-2-2018
    Kook mee met MAX - Rostipizza
    6
    Mounir maakt niet zomaar een pizza, maar een pizza van aardappelen. Als bodem gebruikt hij rösti en daarbovenop kunt u eigenlijk naar hartenlust variëren. Op deze röstipizza doet hij feta, doperwten en… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    131 x bekeken | 2-2-2018
    Kook mee met MAX - Kerriekip met Chinese kool
    5
    Chinese kool heeft in tegenstelling tot andere koolsoorten, niet zo n uitgesproken kool-smaak. Hij is vrij mild van smaak en is daarom zowel rauw als (kort) gekookt, lekker om te eten. Doordat de kool zowel rauw als… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    52 x bekeken | 1-2-2018
    Kook mee met MAX - Ovenschotel met vis
    5
    Er zijn van die dagen waarop u niet al te veel zin heeft om te koken, maar toch iets lekkers op wilt tafel zetten. Dan is dit een ideaal gerecht, en lekker. De vis wordt niet los gegeten, maar verwerkt in de puree. … Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    65 x bekeken | 31-1-2018
    Kook mee met MAX - Smaakexplosiestamp
    5
    Rucola is een pittige slasoort. Het smaakt nootachtig. Behalve als sla is het ook heerlijk (pittig) om in een stamppot te verwerken. Mounir verwerkt de rucola door een stamppot van zoete aardappelen en gewone… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    96 x bekeken | 30-1-2018
    Kook mee met MAX - Snelle roti
    5
    Roti is oorspronkelijk in het Hindi een soort verzamelnaam voor verschillende vormen brood. Wij kennen het vooral uit de Surinaamse keuken. Dan is roti meer een soort pannenkoek, de ongezoete versie. Met beleg kunt u… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    87 x bekeken | 29-1-2018
    Kook mee met MAX - Snelle shakshuka
    4
    Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht. Het is eenvoudig te maken en er is eindeloos mee te variëren. De basis bestaat uit tomatensaus, eieren en (verse) kruiden. Mounir maakt een snelle shakshuka en serveert er… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    142 x bekeken | 26-1-2018
    Kook mee met MAX - Prei & skrei
    5
    De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk! De… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    117 x bekeken | 25-1-2018
    Kook mee met MAX - Panlasagne met gehakt
    5
    Vandaag maken we panlasagne met gehakt. Oregano wordt vaak droog verwerkt in gerechten, vooral in de Italiaanse keuken. Het is geurig en zoet van smaak en laat zich goed combineren met tijm, salie en basilicum. De… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    85 x bekeken | 24-1-2018
    Kook mee met MAX - Kleurrijke quinoa & doperwtenburgers
    7
    Feta wordt gezouten en geconserveerd in zoutoplossing, vandaag de zoutere smaak. De zoutoplossing zorgt er tevens voor dat de kaas niet uitdroogt. Sandra verwerkt de feta bij doperwtenburgers met quinoa. De presentatie… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    94 x bekeken | 23-1-2018
    Kook mee met MAX - Parmigiana di melanzane
    5
    De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk! … Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    103 x bekeken | 22-1-2018
    Kook mee met MAX - Waldorf anders
    5
    Vandaag maken we waldorf anders. Walnoten zitten vol met onder andere zink, ijzer en magnesium en staan bol van de vitamine B1 en foliumzuur. Volgens onderzoekers houden ze onze anderen elastisch en verbeteren de… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    113 x bekeken | 19-1-2018
    Kook mee met MAX - Zelfgemaakte shoarma met knolselderijfriet
    5
    Knolselderij vormt net boven de grond een knol. Niet alleen de knol is te eten, ook de bladeren zijn te eten. De knolselderij wordt vaak verwerkt in bijvoorbeeld erwtensoep, maar is ook heerlijk om door de… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    191 x bekeken | 18-1-2018
    Kook mee met MAX - Mac & cheese
    5
    Vandaag maken we mac & cheese. Dit is nou een echt makkelijke maaltijd. De naam is over komen waaien uit Amerika, maar simpel gezegd is het gewoon macaroni met gesmolten kaas. Sandra geeft de mac & cheese een extra… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    138 x bekeken | 17-1-2018
    Kook mee met MAX - Gnocchi-overschotel met spinazie en mozzarella
    6
    Vandaag maken we gnocchi-ovenschotel met spinazie en mozzarella. Mozzarella is eigenlijk een verzamelnaam voor 2 kaassoorten. De oorspronkelijke mozzarella wordt vervaardigd uit melk van de waterbuffel. De ander wordt… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    145 x bekeken | 16-1-2018
    Kook mee met MAX - Gewokte biefreepjes met sticky noedels
    5
    Vandaag maken we gewokte biefreepjes met sticky noedels. Biefstuk is een mals en mager stuk spiervlees van de koe. Er zijn verschillende soorten biefstuk. De meest bekende en gangbare is de kogelbiefstuk. Dit stuk zit… Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    128 x bekeken | 15-1-2018
    Kook mee met MAX - Pilav met kerrie-drumsticks
    5
    Vandaag maken we pilav met kerrie-drumsticks. Pilav is qua bereiding te vergelijken met risotto. De rijst wordt eerst even aangefruit in de pan en daarna in de pan gegaard door er steeds bouillon aan toe te voegen. Een… Bekijk uitzending
« 1 2 3 4 5 »