Uitzending
Op1 - 19-6-2020

19-6-2020

Op1

514 x bekeken | 0 reacties
5
'Dit is ver over de grens', aldus verschillende Oranje-internationals over een opmerking van Johan Derksen. Ze zijn helemaal klaar met het televisieprogramma Veronica Inside en hebben via een statement bekend gemaakt zich niet meer te laten interviewen door het programma. We praten erover met Hedwiges Maduro, Selena Babb en Andwelé Slory.

Na een uitbraak op de grootste voedselmarkt van Azië blijft het aantal coronabesmettingen in Peking toenemen. Inwoners mogen de stad niet meer verlaten en het woord oorlog komt al dagen voorbij in de staatsmedia. NOS-correspondent Sjoerd den Daas en veld-epidemioloog Amrish Baidjoe praten ons bij over deze nieuwe brandhaard.

Na een rondreis langs Antarctica kwamen de Nederlandse kapitein Eric Kesteloo en zijn bemanning in Chili plotseling in de problemen. Door de coronacrisis konden ze geen kant meer op. Daarom besloten ze om met het schip in 81 dagen 17.500 kilometer non-stop naar huis te varen. Na een reis van het koudste gedeelte van de wereld kwamen ze, via tropische temperaturen op de Atlantische Oceaan, deze week aan in de haven van Scheveningen. Kapitein Eric Kesteloo zit bij ons aan tafel, samen met scheepsarts Sanne Muller en kok Gjalt Gaastra.

Pinkpop zit er dit jaar niet in, maar dat betekent niet dat we bij de pakken moeten neerzitten. We gaan genieten van een aantal legendarische hoogtepunten met Pinkpop-fanaten Eric Corton, Dolf Jansen en Cécile van Wijnsberge.

Telegraaf-verslaggever Silvan Schoonhoven is te gast om te praten over de Arnhemse terreurverdachten die celstraffen tot 20 jaar tegen zich hoorden eisen, omdat ze een van de grootste terroristische aanslag die ons land zou hebben gekend wilden plegen.

In deze uitzending van Op1 waren Andwélé Slory, Dolf Jansen, Eric Corton en Hedwiges Maduro te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 19 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie