Uitzending
Op1 - 14-6-2020

14-6-2020

Op1

836 x bekeken | 0 reacties
4
De afgelopen week sneuvelden er veel standbeelden van omstreden zeehelden uit de koloniale tijd. Inmiddels liggen ook satirische programma's als Jiskefet en Little Britain onder vuur. Emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij, cabaretier Steven Brunswijk en columnist en historicus Zihni Özdil praten erover.

Hoe is het om tegelijkertijd vader en coach te zijn? Daarover gaat de biografie van judocoach Cor van der Geest. Hij schuift aan om erover te vertellen, samen met zijn zonen en oud-topjudoka's Elco en Dennis.

Het leven zat cabaretier en tekstschrijver Hans Dorrestijn niet altijd mee. Een nare jeugd, depressies en angsten: weinig bleef hem bespaard. Maar het leverde ook inspiratie op voor een mooi oeuvre. En op zijn oude dag, dinsdag wordt hij 80, lacht het leven hem toe. Nou ja, soms. Hij viert zijn verjaardag alvast met een terugblik op zijn leven en carričre.

In deze uitzending van Op1 waren Cor van der Geest, Hans Dorrestijn, Herman Pleij en Steven Brunswijk te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zondag 14 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!