Uitzending
Op1 - 24-6-2020

24-6-2020

Op1

392 x bekeken | 1 reacties
5
Viroloog Anne Wensing en politiek commentator Xander van der Wulp praten over de versoepeling van de corona-maatregelen, die in de persconferentie werden aangekondigd. Bijna alles lijkt weer te mogen, als we ons maar aan de anderhalve meter houden. NS-baas Roger van Boxtel legt uit waarom de treinstellen straks weer vol mogen zitten. Wel een mondkapje, geen anderhalve meter afstand. Waarom mag het daar wel?

Ook kan er vanaf 1 september weer gevoetbald worden, met publiek op anderhalve meter afstand. Voorzitter van Telstar Pieter de Waard is blij dat er weer supporters in het voetbalstadion mogen. Dan hoeft hij de club niet meer overeind te houden met de verkoop van parfum. Voorzitter van PEC Zwolle Adriaan Visser schuift ook aan, beiden hopen ze dat supporters zich aan de regels gaan houden.

Ook voor Kiki Bertens kwam alles ineens tot stilstand door de coronacrisis. Van bijna het hele jaar op reis van toernooi naar toernooi, zat ze nu thuis op de bank in Breda. En dat met eindeloze ambitie en een top-10 ranking op zak, zo lezen we nu in het boek 'Tennis met Kiki'. Met tips voor de beginnende tennisser die net zo goed wil worden als zij.

Vijftig jaar geleden werd in Nederland popgeschiedenis geschreven. Op 26, 27 en 28 juni 1970 werd het Holland Popfestival in het Rotterdamse Kralingen georganiseerd. Het was het eerste meerdaagse openluchtfestival op het Europese vasteland. In de documentaire '50 jaar liefde, vrijheid en muziek' gaat Henkjan Smits terug in de tijd. Mieke van der Weij was er als zestienjarige bij.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 24 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie