Uitzending
Op1 - 22-6-2020

22-6-2020

Op1

613 x bekeken | 0 reacties
5
Op de dag dat er voor het eerst nul coronadoden doden te melden zijn sinds begin maart zegt het RIVM dat een grote tweede golf niet op komst lijkt te zijn. Tot vandaag werd er door deskundigen en ook het RIVM juist stevig gewaarschuwd voor zo'n tweede golf. Viroloog Ab Osterhaus praat erover.

Stilzitten zit niet in de aard van acteur en regisseur Frank Lammers. Toen hij merkte dat een aantal projecten wegvielen, wilde hij niet bij de pakken neerzetten. Twee maanden later is zijn eigen bedachte lockdown film Groeten van Gerri een feit. Frank Lammers praat over zijn nieuwe film.

Sinds de coronacrisis ligt de Chinese eetcultuur onder vuur, omdat vermoed wordt dat het virus van Chinese voedselmarkten komt. Toch zit er achter die Chinese eetcultuur een diepgewortelde traditie met heel veel mooie kanten. Kaji But, eigenaar van een groot Chinees restaurant, praat erover.

De Canon van Nederland is vernieuwd. Dit overzicht wordt gebruikt in onder meer het onderwijs en het geeft onze Nederlandse geschiedenis weer in 50 gebeurtenissen. Het geeft onder andere aan welke onderwerpen wel en niet worden behandeld in de geschiedenislessen op school. Alle teksten zijn herschreven en er zijn onderwerpen uitgehaald en nieuwe ingebracht. Hoogleraar Herman Pleij spitte de Canon door en is te gast.

De laatste aflevering van Veronica Inside vorige week maandag zorgde voor een grote rel. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp reageren op de ophef. Met Jan Slagter en Hedwiges Maduro praten wij over de uitzending.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Frank Lammers, Hedwiges Maduro, Herman Pleij en Jan Slagter te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 22 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie