Uitzending
Op1 - 16-6-2020

16-6-2020

Op1

946 x bekeken | 0 reacties
5
Vijftien burgemeesters vragen het kabinet in een manifest om 1,25 miljard euro voor hun kwetsbare wijken. Door de coronacrisis is er sprake van een exponentiŽle groei van problemen in die achterstandswijken op het gebied van armoede, onderwijs, werkloosheid, huiselijk geweld en ondermijnende criminaliteit. Ook Emile Roemer, burgemeester van Heerlen, roept de regering op om extra te investeren in deze kwetsbare gebieden.

Een ongekende economische krimp met 6% door de coronacrisis, werd vandaag bekend. Hoogleraar financiŽle markten Arnoud Boot praat ons bij over de gevolgen. Moet ons economisch systeem niet op de schop? Dat beweren journalisten Sander Heijne en Hendrik Noten in hun boek Fantoomgroei. Daarin zeggen zij dat onze economie al ontspoorde vůůr de uitbraak van het coronavirus.

Lucie Horsch is pas twintig jaar oud, maar al jaren een rijzende ster binnen de klassieke muziek. En dat met een bijzonder instrument: de blokfluit. Op haar dertiende won ze het Prinses Christina Concours, ze ontving een Edison voor haar debuutalbum en vorige week nam ze de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs in ontvangst. En als kers op de taart debuteerde ze afgelopen weekend als solist bij Het Concertgebouworkest, onder toeziend oog van Dominic Seldis, jurylid van het tv-programma Maestro, maar vooral contrabassist van datzelfde orkest.

In deze uitzending van Op1 waren Arnoud Boot, Dominic Seldis en Emile Roemer te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 16 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie