Uitzending
Op1 - 21-6-2020

21-6-2020

Op1

574 x bekeken | 0 reacties
5
'Vrouwen moeten niet op hun beurt wachten. Dat doen mannen ook niet,' zei minister van Buitenlandse Handel Sigrid Kaag. Ze wil de nieuwe partijleider van D66 worden en als het aan haar ligt ook de eerste vrouwelijke premier van Nederland. Ze is te gast.

Met nog vijf maanden te gaan tot de verkiezingen heeft Donald Trump zijn verkiezingscampagne hervat. De afgelopen drie maanden lag de campagne stil vanwege corona, maar gisteravond streek de Trump-karavaan weer neer in Tulsa, Oklahoma. Amerikadeskundige Laila Frank en verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal praten erover.

Arts-microbioloog Jan Kluytmans bespreekt de stand van zaken rond het coronavirus. Het aantal besmettingen lijkt onder controle, maar betekent dat ook dat we sneller kunnen versoepelen? En wat is de invloed van de demonstraties in Amsterdam en Den Haag op het aantal besmettingen?

Vorig jaar verdubbelde het aantal steekincidenten onder minderjarigen in Rotterdam. Om te voorkomen dat jongeren met een mes op zak blijven lopen, stemde de Rotterdamse raad deze week in met een voorstel om jongeren boksles te geven. Bokshandschoenen in plaats van een mes dus. Gemeenteraadslid Nadia Arsieni (D66) en boksschoolhouder Ton Dunk zijn voorstanders van het plan. Ze schuiven aan, samen met bokstrainers Patrick Bokoo en Felix Salvador.

Mascha de Jong, politieverslaggever van De Telegraaf, was vanmiddag bij de demonstratie tegen coronamaatregelen op het Haagse Malieveld. Ze vertelt over de sfeer en over het moment dat de politie moest ingrijpen.

In deze uitzending van Op1 was Eelco Bosch van Rosenthal te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zondag 21 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie