Uitzending
Op1 - 23-6-2020

23-6-2020

Op1

360 x bekeken | 0 reacties
5
Frankrijk-correspondent Stefan de Vries over de ontmoeting tussen premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron in Den Haag.

We praten met Lamyae Aharouay, politiek redacteur bij NRC, over staatssecretaris Mona Keijzer, die zich mengt in de strijd om het partijleiderschap van het CDA. Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten doet dat juist niet en maakt plaats voor Sigrid Kaag.

Het is dag twee van het strafproces tegen Thijs H., die terechtstaat voor de moord op drie wandelaars vorig jaar mei. In de rechtbank van Maastricht kwamen vandaag de nabestaanden aan het woord. Hun advocaten Sébas Diekstra en Phil Boonen praten verder over de zaak.

De politie lijkt het niet goed te kunnen doen op dit moment. Op sociale media gaan filmpjes rond van de demonstratie op het Malieveld in Den Haag van afgelopen zondag. Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, is woedend en vindt dat er te weinig respect is voor de politie. Hij schuift aan.

De afgelopen tijd kwam er veel muziek uit die direct of indirect beïnvloed is door corona. Radiomaker van de eeuw Frits Spits heeft in zijn programma De Taalstaat een prominente plek voor Nederlandstalige muziek en vindt dat de nummers het tijdsbeeld van de afgelopen periode laten zien. Hij is te gast om te praten over de mooiste, Nederlandstalige liedjes van de afgelopen periode.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 23 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie