Uitzending
Op1 - 17-6-2020

17-6-2020

Op1

784 x bekeken | 0 reacties
5
Wanneer slaat de tweede coronagolf toe? Of blijft die ons bespaard? Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en bestuursvoorzitter van het Erasmus MC, is de man die ervoor moet zorgen dat de zorg in ons land is voorbereid. Hij vertelt hoe dat eruitziet.

Actrices Tanja Jess en Jasmine Sendar doen mee aan de campagne #ShareTheMicNow, waarin witte vrouwen hun Instagram-account voor en dag afstaan aan zwarte vrouwen. De actie is vorige week begonnen in Amerika. Tanja en Jasmine vertellen over hun deelname aan deze campagne.

Precies twee weken geleden overleed Marc de Hond op 42-jarige leeftijd. Toen hij eind 2018 hoorde dat hij ziek was, besefte hij dat de kans groot was dat hij zijn twee kinderen niet zou zien opgroeien. Hij besloot een dagboek bij te houden: 'Licht in de tunnel', dat na zijn dood moest verschijnen. Met zijn vrouw Remona Fransen en broer Brian de Hond praten we over zijn laatste levensmaanden en over zijn nagedachtenis.

Met het uitbreken van de coronacrisis kwam ook de tennissport volledig stil te liggen. Tot ieders verrassing komt er nu tch een US Open, want op 31 augustus gaat het toernooi van start. Tenniscommentator Marcella Mesker is blij dat er weer getennist wordt. Tennisser Robin Haase vindt de manier waarop niet eerlijk. Zij komen erover praten.

In deze uitzending van Op1 waren Jasmine Sendar, Marcella Mesker, Robin Haase en Tanja Jess te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 17 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie