Uitzending
Op1 - 15-6-2020

15-6-2020

Op1

570 x bekeken | 0 reacties
3
Wordt het n van de kroonprinsen, Wopke Hoekstra of Hugo de Jonge, of gaat er toch een derde met de titel vandoor? Vanaf vandaag kunnen kandidaten zich melden voor het CDA-lijsttrekkerschap. Joost Vullings, politiek commentator bij EenVandaag, praat ons bij.

Er is binnen de politie te weinig aandacht voor agenten die onbewust afglijden richting een etnisch profilerende houding, zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Hij vertelt wat hij hiermee bedoelt.

Afgelopen week overleed Aad van den Heuvel, nestor van de Nederlandse tv-journalistiek. We halen herinneringen op met zijn oude Brandpunt-makkers Fons de Poel en Willibrord Frequin. Met journalist Liesbeth Staats kijken we naar zijn nalatenschap.

Het zou je maar gebeuren. Je wordt wakker in het ziekenhuis na vier weken coma, de wereld om je heen is veranderd. En jij blijkt de Nederlandse patient zero met corona. Het overkwam de 50-jarige Lea Kant. Na vier weken in slaap te zijn gehouden, ontwaakte ze alleen in strikte isolatie, in een ziekenhuisbed van het Erasmus MC.

Lange tijd ging het goed in Suriname. De coronabesmettingen stonden daar op nul, maar sinds de verkiezingen eind mei is het aantal besmettingen flink toegenomen. Het land zit sinds een week in volledige lockdown. Kan Suriname dit wel aan? Jrgen Raymann maakt zich zorgen.

In deze uitzending van Op1 waren Fons de Poel, Joost Vullings, Jrgen Raymann, Liesbeth Staats en Willibrord Frequin te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 15 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie