Uitzending
Op1 - 18-6-2020

18-6-2020

Op1

1478 x bekeken | 1 reacties
5
De campagne is begonnen. Hugo de Jonge wil lijsttrekker worden voor het CDA. Wat betekent dat voor zijn partij en hun concurrenten? Politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings analyseert het.

De pitbulls van het Binnenhof worden ze genoemd: SP-Kamerlid Renske Leijten en haar CDA-collega Pieter Omtzigt. Ze vechten al weken voor de gedupeerde ouders die geleden hebben als gevolg van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. Ze zijn te gast.

We hebben de komende jaren bijna een miljoen nieuwe huizen nodig. En daarom mag er tijdens de huidige crisis niet opnieuw op worden bezuinigd, vinden Maxime Verhagen van Bouwend Nederland en Cindy van de Velde van Vereniging Eigen Huis.

Dame Vera Lynn, 'The Forces' Sweetheart', is overleden. De zangeres (103) werd wereldberoemd dankzij haar hits 'We'll Meet Again' en 'Land of Hope and Glory', die onlosmakelijk verbonden waren met overleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook tijdens de lockdown was 'We'll meet again' de soundtrack. Beeld en Geluid-directeur Eppo van Nispen laat een aantal bijzondere archief-fragmenten zien van en over Vera Lynn.

Om gezond te blijven, moeten we veel meer gaan sporten. Voetbalicoon Guus Hiddink en oud-volleybalcoach Joop Alberda doen daarom een klemmend beroep op de politiek om dit te stimuleren. Ze vertellen waarom.

Fernando Ricksen stond bekend om zijn strijdlust in het voetbal, maar ook om zijn wilde leven vol vrouwen, drank en drugs. Afgelopen november overleed hij na een strijd van zes jaar aan de spierziekte ALS. Vincent de Vries, journalist en vriend schreef daarover het boek: De laatste strijd. Hij vertelt erover.

In deze uitzending van Op1 waren Guus Hiddink, Joop Alberda, Joost Vullings, Maxime Verhagen, Pieter Omtzigt en Renske Leijten te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 18 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie