Food CIA
Food CIA is een Brits consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. In Food CIA wordt onderzoek gedaan naar de productie van voedsel. In het programma zien we allerlei verschillende soorten voedsel, van vitamine D, kokkels, hertenvlees tot aan oploskoffie. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
-
Food CIA
795 x bekeken | 1-3-2019
Jimmy duikt in de wereld van de kleine brouwers: wanneer kun je een bier nog echt ambachtelijk noemen? Hij vraagt het een echtpaar dat goede banen in de zorg opgaf om hun droom te kunnen najagen: het verkopen van...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
799 x bekeken | 28-2-2019
Matt kijkt in Italië hoe pesto wordt gemaakt en vraagt zich af hoe het kan dat dit voor een betaalbare prijs in de supermarkt ligt, terwijl de traditionele ingrediënten erg duur zijn. Na zijn bezoek aan een van de...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
814 x bekeken | 27-2-2019
Kate gaat in Israël op zoek naar het geheime ingrediënt van poedersuiker: hoe krijgen ze die suiker zo licht als stuifzand? De zoektocht voert haar via de Dode Zee naar een enorme fosfaatmijn in de woestijn, waar het...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
762 x bekeken | 26-2-2019
Jimmy gaat naar een sperziebonenplantage in Kenia om uit te zoeken hoe ze het voor elkaar krijgen om zulke rechte supermarktboontjes te kweken, en wat er gebeurt met bonen die niet aan de eisen voldoen. Hij ziet ook...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
937 x bekeken | 25-2-2019
Kate gaat naar Napels om te vragen waarom er zoveel viezige vloeistof in een zakje mozzarella zit en ze komt oog in oog te staan met honderd bedeesde buffels. Jimmy vraagt zich af waarom Groot-Brittannië zoveel...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
868 x bekeken | 22-2-2019
Jimmy gaat naar Spanje voor een afspraak met een ondernemer die grote sommen geld investeert in iets wat onmogelijk lijkt: het kweken van de ernstig bedreigde blauwvintonijn. In januari werd één zo n enorme vis nog voor...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
922 x bekeken | 21-2-2019
Kate is naar Japan getogen voor tofoe: hoe tover je groene sojabonen toch om tot zulk romig wit spul, vraagt ze zich af. Ze krijgt te horen dat er twee verschillende types tofoe zijn, elk met hun eigen speciale...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
839 x bekeken | 20-2-2019
Jimmy wil weten of er een makkelijkere manier is om het vlees uit een lastig schaaldier te krijgen, dus hij gaat naar Cornwall om dat uit te zoeken. In Ierland ziet Jimmy een nieuwe technologie die een revolutie kan...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
961 x bekeken | 19-2-2019
Jimmy wil weten of pruimen de Food CIA kunnen helpen bij een regelmatige stoelgang, want Matt heeft regelmatig last van verstopping als hij op reis is. Jimmy gaat naar King s College London, waar hij zowel verse en...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
818 x bekeken | 18-2-2019
Kate gaat naar Ghana om meer te weten te komen over ananassen. Ze komt erachter dat er een enzym in het fruit zit dat dode huidcellen in je mond aanvalt en vernietigt. Kate ontdekt dat wetenschappers onlangs een...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
1006 x bekeken | 15-2-2019
Jimmy onderzoekt de strenge voorwaarden waar de perfecte groente in de supermarkt aan moet voldoen en ziet hoeveel moeite boeren doen om hun producten er aantrekkelijker uit te laten zien. Jimmy ziet ook technologische...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
1562 x bekeken | 14-2-2019
Kate is in het zonnige Californië om te vragen waarom er zoveel dichte pistachenoten in een zakje zitten. Ze staat versteld als ze hoort dat dat komt doordat de noten snel geoogst moeten worden voor ze ten prooi vallen...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
895 x bekeken | 13-2-2019
Kate gaat in Zuid-Peru de bergen in. Daar komt s werelds beste koffie vandaan. Vervolgens gaat ze naar een van de grootste koffieproducenten van Europa om meer te weten te komen over het vriesdroogproces dat van...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
937 x bekeken | 12-2-2019
Jimmy onderzoekt de rampzalige gevolgen van een gebrek aan vitamine D. Hij heeft afgesproken met een heel moedige jongen die lijdt aan de Engelse ziekte en hij zoekt uit waar de vitamine D vandaan komt die aan veel...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
1209 x bekeken | 11-2-2019
Jimmy is in Thailand voor een antwoord op de vraag of de smaakversterker ve-tsin echt zo slecht is als de dreigende krantenkoppen doen vermoeden. Hij gaat naar een enorme fabriek waar een kwart van alle ve-tsin op aarde...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
485 x bekeken | 3-2-2023
Jimmy verwondert zich over de instructies voor gelatinepoeder, waarin je wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. In Zuid-Afrika ontdekt hij waarom deze exotische vrucht zich slecht tot drilpudding laat verwerken....
Bekijk uitzending
-
Food CIA
460 x bekeken | 2-2-2023
Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt en vliegt naar China, dat jaarlijks miljoenen parels produceert. Daar leert hij hoe de Chinezen de kans vergroten om een parel te vinden, en helpt hij...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
467 x bekeken | 1-2-2023
Jimmy vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
426 x bekeken | 31-1-2023
Jimmy en Matt wagen zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van kwekersrecht: dat...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
441 x bekeken | 30-1-2023
Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
486 x bekeken | 27-1-2023
Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
528 x bekeken | 26-1-2023
Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt....
Bekijk uitzending
-
Food CIA
496 x bekeken | 25-1-2023
Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
436 x bekeken | 24-1-2023
Kate Quilton laat Matt Tebbutt Engelse crumpets bakken en ontdekt hoe daar van die karakteristieke gaatjes in komen. Jimmy Doherty onderzoekt hoe het kan dat babyvoeding zo lang houdbaar is en komt oog in oog te staan...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
466 x bekeken | 23-1-2023
Jimmy vliegt naar Amerika om uit te zoeken hoe die grote brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig blijven. Kate vraagt zich af waarom de prijs van olijfolie zo gestegen is en hoort dat de olijfbomen in...
Bekijk uitzending