Programma
Food CIA

Food CIA

6
Food CIA is een Brits consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. In Food CIA wordt onderzoek gedaan naar de productie van voedsel. In het programma zien we allerlei verschillende soorten voedsel, van vitamine D, kokkels, hertenvlees tot aan oploskoffie. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
  • Food CIA

    685 x bekeken | 1-3-2019
    Food CIA - Bier, tomaat en ansjovis
    6
    Jimmy duikt in de wereld van de kleine brouwers: wanneer kun je een bier nog echt ambachtelijk noemen? Hij vraagt het een echtpaar dat goede banen in de zorg opgaf om hun droom te kunnen najagen: het verkopen van... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    680 x bekeken | 28-2-2019
    Food CIA - Kokkels, marshmallows en pesto
    5
    Matt kijkt in Italië hoe pesto wordt gemaakt en vraagt zich af hoe het kan dat dit voor een betaalbare prijs in de supermarkt ligt, terwijl de traditionele ingrediënten erg duur zijn. Na zijn bezoek aan een van de... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    693 x bekeken | 27-2-2019
    Food CIA - Poedersuiker, risotto en broodbier
    5
    Kate gaat in Israël op zoek naar het geheime ingrediënt van poedersuiker: hoe krijgen ze die suiker zo licht als stuifzand? De zoektocht voert haar via de Dode Zee naar een enorme fosfaatmijn in de woestijn, waar het... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    665 x bekeken | 26-2-2019
    Food CIA - Sperziebonen, Cornish pasty's en coquilles
    5
    Jimmy gaat naar een sperziebonenplantage in Kenia om uit te zoeken hoe ze het voor elkaar krijgen om zulke rechte supermarktboontjes te kweken, en wat er gebeurt met bonen die niet aan de eisen voldoen. Hij ziet ook... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    830 x bekeken | 25-2-2019
    Food CIA - Hertenvlees, mozzarella en taugé
    5
    Kate gaat naar Napels om te vragen waarom er zoveel viezige vloeistof in een zakje mozzarella zit en ze komt oog in oog te staan met honderd bedeesde buffels. Jimmy vraagt zich af waarom Groot-Brittannië zoveel... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    748 x bekeken | 22-2-2019
    Food CIA - Tonijn, ijs en diepvrieserwten
    5
    Jimmy gaat naar Spanje voor een afspraak met een ondernemer die grote sommen geld investeert in iets wat onmogelijk lijkt: het kweken van de ernstig bedreigde blauwvintonijn. In januari werd één zo n enorme vis nog voor... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    832 x bekeken | 21-2-2019
    Food CIA - Tofoe, Porties en A2-Melk
    5
    Kate is naar Japan getogen voor tofoe: hoe tover je groene sojabonen toch om tot zulk romig wit spul, vraagt ze zich af. Ze krijgt te horen dat er twee verschillende types tofoe zijn, elk met hun eigen speciale... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    734 x bekeken | 20-2-2019
    Food CIA - Schaaldieren, eet je groente en gummisnoepjes
    5
    Jimmy wil weten of er een makkelijkere manier is om het vlees uit een lastig schaaldier te krijgen, dus hij gaat naar Cornwall om dat uit te zoeken. In Ierland ziet Jimmy een nieuwe technologie die een revolutie kan... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    854 x bekeken | 19-2-2019
    Food CIA - Pruimen, kerstomaten en zilte groenten
    5
    Jimmy wil weten of pruimen de Food CIA kunnen helpen bij een regelmatige stoelgang, want Matt heeft regelmatig last van verstopping als hij op reis is. Jimmy gaat naar King s College London, waar hij zowel verse en... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    711 x bekeken | 18-2-2019
    Food CIA - Ananas, brosse chocola en mosselen
    5
    Kate gaat naar Ghana om meer te weten te komen over ananassen. Ze komt erachter dat er een enzym in het fruit zit dat dode huidcellen in je mond aanvalt en vernietigt. Kate ontdekt dat wetenschappers onlangs een... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    909 x bekeken | 15-2-2019
    Food CIA - Perfecte groente, sterke wijn en koekjes om te dopen
    5
    Jimmy onderzoekt de strenge voorwaarden waar de perfecte groente in de supermarkt aan moet voldoen en ziet hoeveel moeite boeren doen om hun producten er aantrekkelijker uit te laten zien. Jimmy ziet ook technologische... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    1468 x bekeken | 14-2-2019
    Food CIA - Pistachenoten, prosecco en pap
    5
    Kate is in het zonnige Californië om te vragen waarom er zoveel dichte pistachenoten in een zakje zitten. Ze staat versteld als ze hoort dat dat komt doordat de noten snel geoogst moeten worden voor ze ten prooi vallen... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    803 x bekeken | 13-2-2019
    Food CIA - Oploskoffie, wodka en Wensleydale-kaas
    5
    Kate gaat in Zuid-Peru de bergen in. Daar komt s werelds beste koffie vandaan. Vervolgens gaat ze naar een van de grootste koffieproducenten van Europa om meer te weten te komen over het vriesdroogproces dat van... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    825 x bekeken | 12-2-2019
    Food CIA - Vitamine D, Wagyuvlees en gatenkaas
    5
    Jimmy onderzoekt de rampzalige gevolgen van een gebrek aan vitamine D. Hij heeft afgesproken met een heel moedige jongen die lijdt aan de Engelse ziekte en hij zoekt uit waar de vitamine D vandaan komt die aan veel... Bekijk uitzending
  • Food CIA

    1126 x bekeken | 11-2-2019
    Food CIA - Ve-tsin, paranoten en vlierbloesemsiroop
    5
    Jimmy is in Thailand voor een antwoord op de vraag of de smaakversterker ve-tsin echt zo slecht is als de dreigende krantenkoppen doen vermoeden. Hij gaat naar een enorme fabriek waar een kwart van alle ve-tsin op aarde... Bekijk uitzending
« 1 2 3 4 »