Programma
Food CIA

Food CIA

6
Food CIA is een Brits consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. In Food CIA wordt onderzoek gedaan naar de productie van voedsel. In het programma zien we allerlei verschillende soorten voedsel, van vitamine D, kokkels, hertenvlees tot aan oploskoffie. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
  • Food CIA

    62 x bekeken | 7-10-2019
    Food CIA - Gin, macadamianoten en dubbeldippen
    5
    Jimmy Doherty vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. En hij hoort dat de Britse jeneverbes wordt bedreigd door een schimmel die het einde kan betekenen van de herwonnen… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    112 x bekeken | 26-9-2019
    Food CIA - Special: Zomerdieet
    7
    Jimmy Doherty ontdekt de waarheid over crashdiëten, vertelt wat er echt voor nodig is om langer een vol gevoel te houden en kijkt of we voor het geheim van een slanke lijn misschien bij astronauten moeten zijn. Kate… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    197 x bekeken | 16-8-2019
    Food CIA - Pepers, recycling en yoghurt
    5
    Ditmaal wagen Jimmy en Matt zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    100 x bekeken | 15-8-2019
    Food CIA - Chocola, rustgevende thee en Edammer kaas
    5
    Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocolade vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld met een omtrek van 2,3 kilometer! Kate Quilton vraagt zich in… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    196 x bekeken | 8-8-2019
    Food CIA - Thee, rozemarijn en zeewier
    5
    Jimmy onderzoekt in Kenia waarom de ene thee veel duurder is dan de andere. Op een van de grootste theeplantages in het land ontdekt hij dat er thee bestaat in allerlei smaken en kwaliteiten, en dat er subtiele… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    217 x bekeken | 3-6-2019
    Food CIA - Special: Zomerdieet
    5
    Food CIA vliegt de wereld rond op zoek naar de beste tips en trucs om met een goed gevoel aan je zomervakantie te beginnen. Jimmy Doherty ontdekt de waarheid over crashdiëten, vertelt wat er echt voor nodig is om langer… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    228 x bekeken | 29-3-2019
    Food CIA - Crumpets, babyvoeding en mascarpone
    5
    Kate Quilton laat Matt Tebbutt Engelse crumpets bakken en ontdekt hoe daar van die karakteristieke gaatjes in komen. Jimmy Doherty onderzoekt hoe het kan dat babyvoeding zo lang houdbaar is en komt oog in oog te staan… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    142 x bekeken | 28-3-2019
    Food CIA - Chunks in je ijsje, olijfolie en bloody mary's
    5
    Jimmy vliegt naar Amerika om uit te zoeken hoe die grote brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig blijven. Kate vraagt zich af waarom de prijs van olijfolie zo gestegen is en hoort dat de olijfbomen in… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    186 x bekeken | 27-3-2019
    Food CIA - Whisky, halloumi en suikermais
    5
    Jimmy hoort in Schotland hoe whisky aan zijn rokerige smaak komt. Matt onderzoekt in Cyprus waarom halloumi niet smelt. En Kate gaat in Frankrijk kijken hoe ze in de grootste suikermaisfabriek ter wereld de maiskorrels… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    159 x bekeken | 26-3-2019
    Food CIA - Kurk, okra en honing
    5
    Jimmy Doherty krijgt in Portugal alles te horen over de strijd om te voorkomen dat wijn soms naar kurk smaakt. Matt Tebbutt ontdekt waarom okra zo n slijmerig goedje wordt als je het kookt. En Kate Quilton verdiept zich… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    160 x bekeken | 25-3-2019
    Food CIA - Limonadesiroop, ahornsiroop en koekjes
    5
    Jimmy kijkt in Spanje hoeveel sinaasappels er in een fles limonadesiroop zitten, Matt ontdekt in een winters Canada waarom ahornsiroop zo duur is, en Kate kijkt vreemd op als ze hoort waarom er in koekjes zo vaak kleine… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    273 x bekeken | 18-3-2019
    Food CIA - Kroepoek, zout en kruiden
    6
    Hoe maken ze nou kroepoek van garnalen? En hoe maken ze de snack zo knapperig? Jimmy ontdekt in Thailand welk geheim ingrediënt kroepoek zo uniek maakt. Matt neemt een kijkje in de wereld van de kruiden. We kopen steeds… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    180 x bekeken | 15-3-2019
    Food CIA - Earl Grey, kaantjes en jelly beans
    5
    Jimmy wil weten waar de smaak in zijn Earl Grey thee vandaan komt. In de ingrediëntenlijst staat iets wat bergamot heet, maar wat is dat eigenlijk? Op een reis naar Zuid-Italië wordt alles hem duidelijk. Weer terug in… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    173 x bekeken | 14-3-2019
    Food CIA - Inktvis, multivitaminen en clotted cream
    5
    Jimmy doet onderzoek naar schokkende berichten dat inktvis en chips door de stijgende temperatuur van het zeewater weleens in de plaats zouden kunnen komen van de Britse fish en chips . Voor een blik in de toekomst… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    115 x bekeken | 13-3-2019
    Food CIA - Tequila, karpers en zoete citrusvruchten
    7
    Matt gaat naar Tequila om meer te weten te komen over Mexico s nationale sterke drank. Waar komt het idee van een worm in je tequila vandaan? Matts zoektocht voert hem van velden vol exotische blauwe planten naar een… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    149 x bekeken | 12-3-2019
    Food CIA - Gelato, rum en pepermunt
    5
    Overal in Groot-Brittannië zie je gelato bars verschijnen, maar wat is gelato eigenlijk? Is het niet gewoon een chique naam voor ijs? Om daar achter te komen, bezoekt Kate de oudste ijssalon van Rome, waar belangrijke… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    196 x bekeken | 11-3-2019
    Food CIA - Eucalyptus, zuurkool en koeling
    6
    Kate is in Australië op eucalyptusonderzoek. Eucalyptus zit in keelpastilles en kauwgum, maar wat is het precies, waar komt het vandaan en waarom helpt het zo goed om de luchtwegen vrij te maken? Op haar reis komt ze… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    216 x bekeken | 7-3-2019
    Food CIA - Krokodil, levertraan en bagels
    6
    Kate wil in Australië alles te weten komen over een van de meer exotische vleessoorten die tegenwoordig in de supermarkt ligt: krokodil. Hoe kun je zo n gevaarlijk dier fokken? Kate gaat naar Darwin, in het noorden van… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    192 x bekeken | 6-3-2019
    Food CIA - Parmezaan, paprikapoeder en eieren
    5
    Jimmy onderzoekt in Italië waarom Parmezaanse kaas in de supermarkt soms wel twee keer zoveel kost als gewone kaas. Zijn zoektocht begint niet in een kaasmakerij of een wei vol koeien, maar in een zwaarbewaakte… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    245 x bekeken | 5-3-2019
    Food CIA - Skyr, oesters en aardbeien
    5
    Jimmy wil in IJsland meer te weten komen over skyr: een mysterieus yoghurtproduct dat volledig vetvrij zou zijn, maar toch verrassend romig smaakt. Wat is het precies? Om daar achter te komen gaat hij op het strand de… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    181 x bekeken | 4-3-2019
    Food CIA - Kaas, limoen en parmaham
    5
    Jimmy gaat in Parijs kijken of het klopt dat er in Europa steeds meer vraag is naar Britse kaas. Hij begint op de grootste voedselmarkt ter wereld, waar hij hoort dat Britse kaas inderdaad veel populairder is dan… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    177 x bekeken | 1-3-2019
    Food CIA - Bier, tomaat en ansjovis
    6
    Jimmy duikt in de wereld van de kleine brouwers: wanneer kun je een bier nog echt ambachtelijk noemen? Hij vraagt het een echtpaar dat goede banen in de zorg opgaf om hun droom te kunnen najagen: het verkopen van… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    202 x bekeken | 28-2-2019
    Food CIA - Kokkels, marshmallows en pesto
    5
    Matt kijkt in Italië hoe pesto wordt gemaakt en vraagt zich af hoe het kan dat dit voor een betaalbare prijs in de supermarkt ligt, terwijl de traditionele ingrediënten erg duur zijn. Na zijn bezoek aan een van de… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    185 x bekeken | 27-2-2019
    Food CIA - Poedersuiker, risotto en broodbier
    5
    Kate gaat in Israël op zoek naar het geheime ingrediënt van poedersuiker: hoe krijgen ze die suiker zo licht als stuifzand? De zoektocht voert haar via de Dode Zee naar een enorme fosfaatmijn in de woestijn, waar het… Bekijk uitzending
  • Food CIA

    186 x bekeken | 26-2-2019
    Food CIA - Sperziebonen, Cornish pasty's en coquilles
    5
    Jimmy gaat naar een sperziebonenplantage in Kenia om uit te zoeken hoe ze het voor elkaar krijgen om zulke rechte supermarktboontjes te kweken, en wat er gebeurt met bonen die niet aan de eisen voldoen. Hij ziet ook… Bekijk uitzending
« 1 2 »