Food CIA
Food CIA is een Brits consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. In Food CIA wordt onderzoek gedaan naar de productie van voedsel. In het programma zien we allerlei verschillende soorten voedsel, van vitamine D, kokkels, hertenvlees tot aan oploskoffie. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
-
Food CIA
444 x bekeken | 3-2-2023
Jimmy verwondert zich over de instructies voor gelatinepoeder, waarin je wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. In Zuid-Afrika ontdekt hij waarom deze exotische vrucht zich slecht tot drilpudding laat verwerken....
Bekijk uitzending
-
Food CIA
426 x bekeken | 2-2-2023
Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt en vliegt naar China, dat jaarlijks miljoenen parels produceert. Daar leert hij hoe de Chinezen de kans vergroten om een parel te vinden, en helpt hij...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
431 x bekeken | 1-2-2023
Jimmy vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
389 x bekeken | 31-1-2023
Jimmy en Matt wagen zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van kwekersrecht: dat...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
400 x bekeken | 30-1-2023
Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
441 x bekeken | 27-1-2023
Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
486 x bekeken | 26-1-2023
Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt....
Bekijk uitzending
-
Food CIA
459 x bekeken | 25-1-2023
Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
399 x bekeken | 24-1-2023
Kate Quilton laat Matt Tebbutt Engelse crumpets bakken en ontdekt hoe daar van die karakteristieke gaatjes in komen. Jimmy Doherty onderzoekt hoe het kan dat babyvoeding zo lang houdbaar is en komt oog in oog te staan...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
420 x bekeken | 23-1-2023
Jimmy vliegt naar Amerika om uit te zoeken hoe die grote brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig blijven. Kate vraagt zich af waarom de prijs van olijfolie zo gestegen is en hoort dat de olijfbomen in...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
507 x bekeken | 20-1-2023
Jimmy hoort in Schotland hoe whisky aan zijn rokerige smaak komt. Matt onderzoekt in Cyprus waarom halloumi niet smelt. En Kate gaat in Frankrijk kijken hoe ze in de grootste suikermaisfabriek ter wereld de maiskorrels...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
372 x bekeken | 19-1-2023
Jimmy Doherty krijgt in Portugal alles te horen over de strijd om te voorkomen dat wijn soms naar kurk smaakt. Matt Tebbutt ontdekt waarom okra zo n slijmerig goedje wordt als je het kookt. En Kate Quilton verdiept zich...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
414 x bekeken | 18-1-2023
Ditmaal wil Jimmy Doherty weten hoe je haring moet roken, en waarom die Britse kipper niet meer zo populair is bij het ontbijt. En als hij ziet dat Nederlanders hun haring het liefst rauw eten, vraagt hij zich af of...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
412 x bekeken | 18-1-2023
Jimmy kijkt in Spanje hoeveel sinaasappels er in een fles limonadesiroop zitten, Matt ontdekt in een winters Canada waarom ahornsiroop zo duur is en Kate kijkt vreemd op als ze hoort waarom er in koekjes zo vaak kleine...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
375 x bekeken | 17-1-2023
Kate buigt zich over Engelands favoriete broodbeleg op gistbasis. Ze wil weten of het klopt wat de makers van Marmite in een reclamespotje beweren: dat ze kunnen voorspellen of je het vreselijk vies of juist...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
466 x bekeken | 16-1-2023
Kate buigt zich ditmaal over gekleurde chips. Ze gaat naar Chili om uit te zoeken hoe die kleurenpracht tot stand komt en ontdekt dat ondanks de rijke mogelijkheden die de plantenwereld biedt, de gewone gele aardappel...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
464 x bekeken | 13-1-2023
Jimmy wil het fijne weten van de alarmerende berichten over een mysterieuze ziekte die de Schotse zalmenkweek zou bedreigen. Kunnen geavanceerde bewakingstechnieken en een innovatieve natuurlijke oplossing onze zalm nog...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
441 x bekeken | 12-1-2023
Kate loopt in Amerika de alternatieven voor koemelk af. Ze begint met een bezoekje aan een producent van amandelmelk in Californië, waar ze te weten komt hoeveel amandelen er in een liter gaan. Jimmy onderzoekt wat er...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
448 x bekeken | 11-1-2023
Hoe maken ze nou kroepoek van garnalen? En hoe maken ze de snack zo knapperig? Jimmy ontdekt in Thailand welk geheim ingrediënt kroepoek zo uniek maakt. Matt neemt een kijkje in de wereld van de kruiden. We kopen steeds...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
738 x bekeken | 11-1-2023
Jimmy Doherty onderzoekt wat er klopt van de wijdverbreide gedachte dat koffie helpt om nuchter te worden. Dat doet hij in een uniek laboratorium waar je je in de kroeg kunt wanen. Ook kijkt hij naar interessant nieuw...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
437 x bekeken | 10-1-2023
Jimmy wil weten waar de smaak in zijn earlgreythee vandaan komt. In de ingrediëntenlijst staat iets wat bergamot heet, maar wat is dat eigenlijk? Kaantjes zijn een klassieke Britse snack in de pub. Maar waarom worden ze...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
461 x bekeken | 9-1-2023
Jimmy doet onderzoek naar schokkende berichten dat inktvis en chips door de stijgende temperatuur van het zeewater weleens in de plaats zouden kunnen komen van de Britse fish en chips . Voor een blik in de toekomst...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
968 x bekeken | 6-1-2023
Matt gaat naar Tequila om meer te weten te komen over Mexico s nationale sterke drank. Waar komt het idee van een worm in je tequila vandaan? Matts zoektocht voert hem van velden vol exotische blauwe planten naar een...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
383 x bekeken | 5-1-2023
Overal in Groot-Brittannië zie je gelato bars verschijnen, maar wat is gelato eigenlijk? Is het niet gewoon een chique naam voor ijs? Om daar achter te komen, bezoekt Kate de oudste ijssalon van Rome, waar belangrijke...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
487 x bekeken | 4-1-2023
Kate is in Australië op eucalyptusonderzoek. Eucalyptus zit in keelpastilles en kauwgum, maar wat is het precies, waar komt het vandaan en waarom helpt het zo goed om de luchtwegen vrij te maken? Jimmy krijgt maagzuur...
Bekijk uitzending