Food CIA is een Brits consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. In Food CIA wordt onderzoek gedaan naar de productie van voedsel. In het programma zien we allerlei verschillende soorten voedsel, van vitamine D, kokkels, hertenvlees tot aan oploskoffie. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
-
Food CIA
668 x bekeken | 4-1-2023
Jimmy Doherty buigt zich over de nieuwe Britse suikerbelasting en ziet dat die veel fabrikanten ertoe brengt de hoeveelheid suiker in hun frisdrank te verlagen. Maar wat stoppen ze er dan in om te zorgen dat de smaak...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
440 x bekeken | 3-1-2023
Jimmy onderzoekt in Kenia waarom de ene thee veel duurder is dan de andere. Op een van de grootste theeplantages in het land ontdekt hij dat er thee bestaat in allerlei smaken en kwaliteiten, en dat er subtiele...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
467 x bekeken | 2-1-2023
Kate wil in Australië alles te weten komen over een van de meer exotische vleessoorten die tegenwoordig in de supermarkt ligt: krokodil. Hoe kun je zo n gevaarlijk dier fokken? Jimmy gaat in IJsland uitzoeken waar...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
427 x bekeken | 30-12-2022
Jimmy onderzoekt in Italië waarom Parmezaanse kaas in de supermarkt soms wel twee keer zoveel kost als gewone kaas. Zijn zoektocht begint niet in een kaasmakerij of een wei vol koeien, maar in een zwaarbewaakte...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
399 x bekeken | 29-12-2022
Jimmy wil in IJsland meer te weten komen over skyr, een mysterieus yoghurtproduct dat volledig vetvrij zou zijn, maar toch verrassend romig smaakt. Wat is het precies? Kate wil weten of je oesters het hele jaar door...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
463 x bekeken | 28-12-2022
Jimmy gaat in Parijs kijken of het klopt dat er in Europa steeds meer vraag is naar Britse kaas. Hij begint op de grootste voedselmarkt ter wereld, waar hij hoort dat Britse kaas inderdaad veel populairder is dan...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
378 x bekeken | 27-12-2022
Jimmy duikt in de wereld van de kleine brouwers: wanneer kun je een bier nog echt ambachtelijk noemen? Hij vraagt het een echtpaar dat goede banen in de zorg opgaf om hun droom te kunnen najagen: het verkopen van...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
472 x bekeken | 26-12-2022
Matt kijkt in Italië hoe pesto wordt gemaakt en vraagt zich af hoe het kan dat dit voor een betaalbare prijs in de supermarkt ligt, terwijl de traditionele ingrediënten erg duur zijn. Na zijn bezoek aan een van de...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
357 x bekeken | 23-12-2022
Kate gaat in Israël op zoek naar het geheime ingrediënt van poedersuiker: hoe krijgen ze die suiker zo licht als stuifzand? De zoektocht voert haar via de Dode Zee naar een enorme fosfaatmijn in de woestijn, waar het...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
414 x bekeken | 22-12-2022
Jimmy gaat naar een sperziebonenplantage in Kenia om uit te zoeken hoe ze het voor elkaar krijgen om zulke rechte supermarktboontjes te kweken en wat er gebeurt met bonen die niet aan de eisen voldoen. Matt kijkt rond...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
450 x bekeken | 21-12-2022
Kate gaat naar Napels om te vragen waarom er zo veel viezige vloeistof in een zakje mozzarella zit en ze komt oog in oog te staan met honderd bedeesde buffels. Jimmy vraagt zich af waarom Groot-Brittannië zo veel...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
440 x bekeken | 20-12-2022
Jimmy gaat naar Spanje voor een afspraak met een ondernemer die grote sommen geld investeert in iets wat onmogelijk lijkt: het kweken van de ernstig bedreigde blauwvintonijn. In januari werd één zo n enorme vis nog voor...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
403 x bekeken | 19-12-2022
Kate is naar Japan getogen voor tofoe. Hoe tover je groene sojabonen toch om tot zulk romig, wit spul, vraagt ze zich af. Ze krijgt te horen dat er twee verschillende types tofoe zijn, elk met hun eigen speciale...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
340 x bekeken | 16-12-2022
Jimmy wil weten of er een makkelijkere manier is om het vlees uit een lastig schaaldier te krijgen. In Ierland ziet Jimmy een nieuwe technologie die een revolutie kan betekenen voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
424 x bekeken | 15-12-2022
Jimmy wil weten of pruimen kunnen helpen bij een regelmatige stoelgang, want Matt heeft regelmatig last van verstopping als hij op reis is. Jimmy gaat naar King s College London, waar hij zowel verse en gedroogde...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
397 x bekeken | 14-12-2022
Kate gaat naar Ghana om meer te weten te komen over ananassen. Ze komt erachter dat er een enzym in het fruit zit dat dode huidcellen in je mond aanvalt en vernietigt. Kate ontdekt dat wetenschappers onlangs een...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
383 x bekeken | 13-12-2022
Jimmy onderzoekt de strenge voorwaarden waar de perfecte groente in de supermarkt aan moet voldoen en ziet hoeveel moeite boeren doen om hun producten er aantrekkelijker uit te laten zien. Jimmy ziet ook technologische...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
377 x bekeken | 12-12-2022
Kate is in het zonnige Californië om te vragen waarom er zoveel dichte pistachenoten in een zakje zitten. Ze staat versteld als ze hoort dat dat komt doordat de noten snel geoogst moeten worden voor ze ten prooi vallen...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
291 x bekeken | 9-12-2022
Kate gaat in Zuid-Peru de bergen in. Daar komt s werelds beste koffie vandaan. Vervolgens gaat ze naar een van de grootste koffieproducenten van Europa om meer te weten te komen over het vriesdroogproces dat van...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
363 x bekeken | 8-12-2022
Jimmy onderzoekt de gevolgen van een gebrek aan vitamine D. Hij heeft afgesproken met een heel moedige jongen die lijdt aan de Engelse ziekte en hij zoekt uit waar de vitamine D vandaan komt die aan veel...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
386 x bekeken | 7-12-2022
Jimmy is in Thailand voor een antwoord op de vraag of de smaakversterker ve-tsin echt zo slecht is als de dreigende krantenkoppen doen vermoeden. Hij gaat naar een enorme fabriek waar een kwart van alle ve-tsin op aarde...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
416 x bekeken | 24-8-2022
Jimmy Doherty ontdekt de waarheid over crashdiëten, vertelt wat er echt voor nodig is om langer een vol gevoel te houden en kijkt of we voor het geheim van een slanke lijn misschien bij astronauten moeten zijn. Kate...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
453 x bekeken | 26-8-2021
Kate gaat in Zuid-Peru de bergen in. Daar komt s werelds beste koffie vandaan. Vervolgens gaat ze naar een van de grootste koffieproducenten van Europa om meer te weten te komen over het vriesdroogproces dat van...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
500 x bekeken | 12-8-2021
Jimmy Doherty ontdekt de waarheid over crashdiëten, vertelt wat er echt voor nodig is om langer een vol gevoel te houden, en kijkt of we voor het geheim van een slanke lijn misschien bij astronauten moeten zijn. Kate...
Bekijk uitzending
-
Food CIA
487 x bekeken | 15-7-2021
Jimmy Doherty vraagt zich af hoe knettersnoep zo kan knetteren in je mond. Hij poetst zijn scheikundekennis op om te testen of die knetterkracht groot genoeg is om een raket te lanceren. Kate Quilton onderzoekt in...
Bekijk uitzending