Uitzending
Food CIA - Tofoe, Porties en A2-Melk

Tofoe, Porties en A2-Melk

Food CIA

21-2-2019

| 831 x bekeken | 0 reacties
6
Kate is naar Japan getogen voor tofoe: hoe tover je groene sojabonen toch om tot zulk romig wit spul, vraagt ze zich af. Ze krijgt te horen dat er twee verschillende types tofoe zijn, elk met hun eigen speciale ingrediënt: het ene uit zee, het andere van diep onder de grond Jimmy wil weten wat er klopt van de berichten dat kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt tegenwoordig bijna twee keer zo groot zijn als in de jaren vijftig. Eerst bekijkt hij de kant-en-klaarmaaltijden uit zijn kindertijd, in een van de eigenaardigste musea in Groot-Brittannië. Daarna neemt hij de proef op de som met een aantal jive-dansers: gaan we misschien meer eten naarmate onze borden groter zijn? En Matt proeft in Wales van een nieuw soort melk die minder spijsverteringsklachten moet geven. Om die melk te produceren moeten koeien kunstmatig geïnsemineerd worden. Heeft Matt soms zin om daar een handje bij te helpen?

Deze uitzending van het programma Food CIA met de titel Tofoe, Porties en A2-Melk werd uitgezonden op donderdag 21 februari door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie