Kokkels, marshmallows en pesto
28-2-2019
| 762 x bekeken | 0 reacties
Matt kijkt in Italië hoe pesto wordt gemaakt en vraagt zich af hoe het kan dat dit voor een betaalbare prijs in de supermarkt ligt, terwijl de traditionele ingrediënten erg duur zijn. Na zijn bezoek aan een van de grootste pestoproducenten van Europa, maakt hij nog een bijzondere duik in de Middellandse Zee, bij een buitengewone onderwaterboerderij waar op de zeebodem basilicum wordt verbouwd. Jimmy vraagt zich af waarom kokkels meestal uit het buitenland komen, terwijl het hem altijd zo'n op en top Brits product leek. Zijn zoektocht voert hem door het hele land, van de westkust naar de oostkust, waar zich twee heel verschillende scenario's ontvouwen. Eenmaal op zee is hij getuige van een methode om kokkels te oogsten die zo bijzonder is, dat je het pas gelooft als je het ziet. Kate zoekt uit hoe het kan dat marshmallows zo typisch reageren op een vlam: hoe kan zo'n snoepje tegelijkertijd vloeibaar en knapperig worden? Het antwoord vindt ze in Spanje, op een kleurrijke rondleiding door een van de grootste marshmallowfabrieken van Europa.
Deze uitzending van het programma Food CIA met de titel Kokkels, marshmallows en pesto werd uitgezonden op donderdag 28 februari door KRO-NCRV.