Uitzending
DWDD - 3-12-2009

3-12-2009

DWDD

2620 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 3 december zijn: Ad van Liempt, Rudie Cortissos, Mark Post, Vincent Icke en Willem van Hanegem. Giel Beelen schuift aan als tafelheer.

Ad van Liempt en Rudie Cortissos
Ad van Liempt is blij dat het Demjanjuk-proces zorgt voor hernieuwde aandacht voor de slachtoffers van Sobibor. En van de nabestaanden van de slachtoffers en mede-aanklager van Demjanjuk is Rudie Cortissos. Mede door getuigenissen van iemand als Rudie Cortissos horen we feiten uit de geschiedenis die we nooit mogen vergeten.

Mark Post
Mark Post is vasculair bioloog aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij werkt samen met andere wetenschappers aan de ontwikkeling van kunstmatig vlees. Het principe is simpel. De onderzoekers nemen stamcellen van een varken en die vermenigvuldigen ze. Deze cellen maken vervolgens zelf spiercellen aan. Dit is het begin van een varkenskarbonade waar uiteindelijk geen enkel varken voor gedood hoeft te worden. Op deze manier zou je - van n varken - wel een miljoen karbonades kunnen kweken.

Willem van Hanegem
Twee maanden geleden baarde Willem van Hanegem opzien op de radio toen hij 'Eight Days A Week' van The Beatles inzette. De voetbaltrainer bleek over de soul te beschikken van zijn eigen held Joe Cocker.
Vanavond komt 'de kromme' het nummer (in de uitvoering van de Haagse band Daddy's act') samen met de 538-band zingen. Moet er een single worden uitgebracht? Oordeel zelf!

Vincent Icke
Vincent Icke legt in de uitzending van donderdag uit wat er volgens hem, vanuit de wetenschap bekeken, het meest bijzondere aan Sinterklaas is. Dat is natuurlijk zijn leeftijd! Sint Nicolaas is de bisschop van Myra, geboren omstreeks het jaar 270. Dat is dus 1740 jaar geleden...afijn, voor meer wetenswaardigheden moet je toch echt de uitzending bekijken.
Vincent Icke is hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit van Leiden. Deze begaafde spreker is regelmatig te gast in De Wereld Draait Door om actuele gebeurtenissen in een breder, wetenschappelijk verantwoord perspectief te plaatsen. Bij deze 'college's' toont hij vaak schitterende afbeeldingen van o.a. sterrenstelsels op duizenden lichtjaren afstand van hier.

Giel Beelen
Giel Beelen is n van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel' presenteert.
Zowel met zijn programma's als zelf, is Giel al diverse malen in de prijzen gevallen. In 2003 mocht hij de Marconi Award voor beste programmamaker in ontvangst nemen. Vanaf 2005 won hij maar liefst drie jaar achter elkaar de Marconi Award voor beste presentator. In 2008 won hij ook de Award voor beste programma. In 2007 en 2008 won Giel de Zilveren RadioSter voor beste radioman.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 3 december door de VARA. Te gast waren Willem van Hanegem, Giel Beelen, Vincent Icke en Ad van Liempt. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie