Uitzending
DWDD - 7-12-2009

7-12-2009

DWDD

2783 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van maandag 7 december 2009 zijn: Edgar Mulders, Dimitri Verhulst, Kees Moeliker, Kester Freriks en Hans Dorrestijn. Muziek is er van Roos en Torre en tafelheer is: Jan Mulder.

Edgar Mulders
De ouders van kinderen die zijn geïdentificeerd op de beelden die zijn gevonden bij de van ontucht verdachte zwemleraar Benno L. mochten vandaag het beeldmateriaal bekijken dat de zwemleraar maakte van hun kinderen. Letselchade-advocaat Edgar Mulders staat zeventien ouderparen bij, die allemaal een uitnodiging hebben ontvangen.
Edgar Mulders heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Hij is privaatrechtelijk afgestudeerd met nadrukkelijke accenten op Aansprakelijkheid, Verzekering en Schade.

Dimitri Verhulst
Schrijver Dimitri Verhulst schuift in de uitzending van maandag 7 december aan om te praten over zijn essay 'essay over het toegewijde bestaan als supporter van voetbalclub standard de Liège'.

Dimitri Verhulst publiceerde vanaf zijn debuut in 1999 - de verhalenbundel 'De kamer hiernaast,' die genomineerd werd voor de NRC Literair Prijs. Verhulst publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften. Begin 2006 brak Verhulst terecht door met de roman 'De helaasheid der dingen,' die verfilmd is.

Roos en Torre
'De Speeldoos' is een muziekproject van de frontman van 'De Staat' Torre Florim en zangeres Roos (van Roosbeef). Ze maakten een album 'De Speeldoos' ten behoeve van de 'Stichting Dichterbij'. In de uitzending van maandag 7 december laten ze één van hun nummers van het album horen.

Stichting 'Dichterbij' ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting wilde graag iets doen met de gedichten die kinderen met een beperking schreven. Op basis van deze teksten maakten Roosbeef en Torre de liedjes voor hun nieuwe album. De plaat wordt geleverd in een echte speeldoos.

Kees Moeliker, Kester Freriks en Hans Dorrestijn
Kees Moeliker, Kester Freriks en Hans Dorrestijn hebben één ding gemeen. Ze zijn alledrie fervent vogelaars. In de uitzending van maandag 7 december komen ze praten over wie volgens hen de beste zanger onder de vogels is? Het radioprogramma Vroege Vogels organiseert deze herfst een verkiezing die zal uitmonden in de Nederlandse Vogel Top 100.

Jan Mulder
Jan Mulder is een graag geziene DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan, schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest van Barend en van Dorp in hun televisieprogramma's, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 7 december door de VARA. Te gast waren Hans Dorrestijn, Jan Mulder, Kees Moeliker, Kester Freriks en Dimitri Verhulst. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie