Uitzending
DWDD - 1-12-2009

1-12-2009

DWDD

5510 x bekeken | 0 reacties
9
Vanwege het overlijden van Ramses Shaffy is er vanavond een thema-uitzending, met: Job Cohen, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Huub van der Lubbe, Harry Mulisch, Annemarie Oster, Ernst Danil Smid, Claudia de Breij en Martin imek. Muziek is er van Alderliefste en Blf. Tafelheer is Beau van Erven Dorens.

Job Cohen
Er is een Amsterdammer doodgegaan...Job Cohen, burgervader van Amsterdam, zal vanavond praten over Ramses Shaffy. Wat heeft de zanger voor de stad betekend en wat heeft Job Cohen persoonlijk met de chansonnier?
Job Cohen is de burgemeester van Amsterdam, hij is dit sinds januari 2001. De PvdA'er was in het verleden staatssecretaris van Justitie en van Onderwijs. Ook zat hij in de Eerste Kamer.
In 2006 werd Cohen door het Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen tot de op n na beste burgemeester van de wereld.

Huub van der Lubbe
Huub van der Lubbe is in de uitzending van 1 december te gast om een nummer van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Hij is vooral bekend als zanger van de popgroep 'De Dijk'. Huub van de Lubbe heeft ook in diverse televisieseries en films gespeeld en dichtbundels uitgebracht.
Op 23 april bracht hij het nummer 'Tot jij mijn liefde voelt' ten gehore: een cover van 'Make you feel my love' van Bob Dylan die Van der Lubbe naar het Nederlands heeft vertaald.

Harry Mulisch en Annemarie Oster over Ramses Shaffy
Zowel Harry Mulisch als Annemarie Oster hebben vele herinneringen aan Ramses Shaffy. Annemarie Oster zelf ontving haar eerste zoen van Shaffy. Volgens haar was iedereen - inclusief haar moeder - verliefd op Ramses Shaffy. Ook Harry Mulisch herinnert zich nog goed hoe de flamboyante zanger ieders hart sneller deed kloppen.

Blf
Blf speelt in de speciale uitzending van DWDD van 1 december 2009 - waarin Ramses Shaffy centraal staat - hun versie van 'Zing-vecht-huil-bid-lach-werk en bewonder'.
De Zeeuwse band Blf is al meer dan een decennium bekend bij het grote publiek: van 'Liefs uit Londen' tot 'Blauwe ruis' en van 'Holiday in Spain' met de Counting Crows tot 'Alles is liefde': met hun pop sound met een rauw randje scoorde de band talloze hits.
Blf bestaat uit zanger en frontman Pascal Jacobsen, bassist en tekstschrijver Peter Slager, pianist Bas Kennis en drummer Norman Bonink. Op 3 april 2009 verschijnt hun 17e album: 'April'. Bovendien ontvingen ze in maart 2009 de Edison Award voor beste band.

Alderliefste
Sinds 1993 treedt de band op in kroegen en cafs, waardoor hun bekendheid groeide. Gerard Alderliefste, Luc de Bruin en Robert Kramers maken een soort 'powerchansons' en stonden in 2004 met hun debuutalbum 'Je maintiendrai' 34 weken in de vaderlandse album top 100.

In samenwerking met: Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw scoorden ze twee hits: "Laat me / Vivre' en 'Une belle histoire'.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte onlangs van RTL over naar SBS. Bij RTL presenteerde hij onder andere: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars' en 'Deal or no Deal'. In het verleden presenteerde hij daar ook 'RTL Boulevard'. Bij SBS presenteert hij het nieuwe programma CQC en zijn er plannen voor meerdere nieuwe programma's.

Over Ramses Shaffy
Ernst Danil Smid, Claudia de Breij en Martin imek zijn te gast als zijnde bewonderaars van Ramses Shaffy. De zanger overeed vandaag - 1 december 2009 - op 76-jarige leeftijd te Amsterdam.

Thijs van Leer en Louis van Dijk over Shaffy
Thijs van Leer en Louis van Dijk voelen zich muzikaal gezien sterk verbonden met Ramses Shaffy. Ze komen in de uitzending van 1 december praten over hun muzikaal broederschap.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 1 december door de VARA. Te gast waren Beau van Erven Dorens, Harry Mulisch, Huub van der Lubbe, Ramses Shaffy, Claudia de Breij, Gerard Alderliefste, Annemarie Oster, Job Cohen, Ernst Danil Smid, Thijs van Leer, Martin Simek, Louis van Dijk, Bas Kennis, Norman Bonink, Paskal Jacobsen en Peter Slager. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie