Uitzending
DWDD - 10-12-2009

10-12-2009

DWDD

2530 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 10 december zijn: Karel Schampers, mevrouw Luck, Sjaak Swart en Veldhuis en Kemper. Muziek is er van Ellen ten Damme en tafeldame is Yvon Jaspers.

Schilderij Judith Leyster
Vanavond kunnen we een schilderij van de Haarlemse schilderes Judith Leyster (1609-1660) bewonderen dat onlangs is ontdekt. De huidige eigenaresse - mevrouw Luck uit België - kocht het voor 5000 euro in een antiekzaak. Nu blijkt het schilderij een fortuin waard! Aan tafel Karel Schampers, de directeur van het Frans Hals-museum, en de gelukkige eigenaresse.

Sjaak Swart
Sjaak Swart vond het al langer tijd voor een biografie. Via via kwam hij uit bij schrijver Raymond Bouwman. Deze schreef eerder onder andere een boek over Bobby Haarms en nu dus 'Mister Ajax' de biografie over Sjaak Swart. Hij is een voormalig voetballer en maakte deel uit van Ajax. Zijn bijnaam is dan ook Mister Ajax. Jarenlang was hij samen met Bennie Muller het gezicht van de club. Tevens is hij de Ajax-speler met de meeste wedstrijden in het eerste: Maar liefst 463 keer droeg hij het witte shirt met de rode baan. Hij was een bijzonder snelle en behendige rechtsbuiten.

Veldhuis en Kemper
Volgende week laten Veldhuis en Kemper een half uur lang bij Giel in zijn radioshow hun 'Volkomen column 2009' horen. In DWDD alvast een voorproefje. Het nummer dat ze in hun voorstelling spelen heet 'volkomen kut'. Na dit nummer doen ze tijdens een optreden altijd een toegift: 'de volkomen column'. Deze toegift bestaat uit coupletten waarin de actualiteit is verwerkt.

Ellen ten Damme
Ellen ten Damme komt in de uitzending van donderdag 10 december een nummer ten gehore brengen van haar nieuwe album 'Durf jij'. De teksten zijn afkomstig van Ilja Leonard Pfeiffer.

Ellen ten Damme is zangeres en actrice. Haar muziekcarričre leverde tot nu toe drie albums op. Als actrice is ze onder meer bekend van ‘All Stars’, ‘Costa!’ En ‘Volle Maan’. Ten Damme heeft ook meerdere malen op theaterfestivals 'De Parade' en 'Oerol' gestaan.

Yvon Jaspers
Yvon Jaspers is presentatrice van onder meer de kijkcijferhit 'Boer zoekt vrouw'. In het verleden presenteerde ze 'Het Klokhuis' en 'Wonderen Bestaan', maar van huis uit is Yvon actrice. Zo speelde ze in 'Rozengeur en Wodka Lime'. Ook was ze de mol in 'Wie is...de Mol?' in 2005.
Het derde seizoen van - 'Over mijn lijk' van BNN - in het tv-seizoen 2009/2010 zal door Yvon worden gepresenteerd.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 10 december door de VARA. Te gast waren Ellen ten Damme, Sjaak Swart en Yvon Jaspers. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie