Uitzending
DWDD - 8-12-2009

8-12-2009

DWDD

5484 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de (40 min.) uitzending van dinsdag 8 december 2009 zijn: Robbert Dijkgraaf, Appy Sluijs, Michiel Helsen en Nalden. Muziek is er van gitaristen Harry Sacksioni en Jan Akkerman. Tafeldame is Halina Reijn.

Robbert Dijkgraaf
Robbert Dijkgraaf introduceert regelmatig jonge wetenschappers bij DWDD. Hij introduceert in de uitzending van dinsdag 8 december paleoklimatoloog Appy Sluijs en glacioloog Michiel Helsen. Wat is hun visie op het klimaat?

Robbert Dijkgraaf is wiskundige, natuurkundige en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Dijkgraaf onderzoekt onder andere de snaartheorie en de kwantumzwaartekracht. Daarnaast is hij ook columnist voor Folia en NRC Handelsblad. Hij is geregeld te gast in De Wereld Draait Door en neemt dan jonge wetenschappers mee Nederland kennis te laten maken met de nieuwe lichting wetenschappers en hun kennisgebied.

Appy Sluijs
In de uitzending van dinsdag 8 december neemt Robbert Dijkgraaf twee jonge wetenschappers mee. Deze keer paleoklimatoloog Appy Sluijs en Michiel Helsen. Hoe staat het volgens hen met het klimaat?

Dr. Appy Sluijs is paleoklimatoloog en biogeoloog aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2006 aan deze universiteit op zijn onderzoek naar de fossiele broeikascatastrofe van het Paleoceen - Eoceen temperatuursmaximum. Hij promoveerde in 2006 aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de fossiele broeikascatastrofe van het Paleoceen - Eoceen temperatuursmaximum.

Michiel Helsen
In de uitzending van dinsdag 8 december neemt Robbert Dijkgraaf twee jonge wetenschappers mee. Deze keer glacioloog Michiel Helsen en paleoklimatoloog Appy Sluijs. Hoe staat het volgens hen met het klimaat?

Bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch onderzoek aan de universiteit van Utrecht onderzocht Michiel Helsen onder andere de Antarctische en Groenlandse ijskap. Hij verbleef ook een tijd op Groenland.

Nalden
Toen Nalden 16 was begon hij met het dagelijks updaten van zijn blog. Toen nog handmatig met html files die hij via ftp moest uploaden. Inmiddels is er een speciaal content management systeem (CMS) voor hem ontwikkeld. Nalden blogt over alles wat hij leuk vindt. Elke maand lezen zo'n miljoen mensen zijn blogs over: design, gadgets, films en muziek. Over de hele wereld worden zijn blogs opgepikt. Grote merken, oude media, iedereen wil de groep bereiken die Nalden bereikt, iedereen wil snappen hoe hij het doet.

Gitaristenbattle
In de uitzending van dinsdag 8 december nemen gitaristen Harry Sacksioni en Jan Akkerman het tegen elkaar op in de strijd om het 'beste gitaarspel'. Beiden veertig jaar in het vak. Vanavond laten ze hun beste riffs horen!

Halina Reijn

Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich ook meer gaan toeleggen op film. Ze speelde in onder andere 'Suzy Q.', 'Zus & Zo', 'De Passievrucht' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina Reijn is tevens columniste van het vrouwenblad 'Viva' en schreef de roman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

In 'Zwartboek' van Paul Verhoeven speelde ze een grote rol, wat er indirect toe leidde dat ze in het Amerikaanse 'Valkyrie' één van de weinige vrouwenrollen mocht spelen. Haar beste vriendin Carice van Houten had haar aanbevolen bij Tom Cruise, de initieerder en hoofdrolspeler uit de film.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 8 december door de VARA. Te gast waren Halina Reijn, Harry Sacksioni, Jan Akkerman en Robbert Dijkgraaf. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie