Uitzending
DWDD - 26-11-2009

26-11-2009

DWDD

2184 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 26 november zijn: Arie Slob, Wil Roebroeks en Ad van Liempt. De muziek wordt verzorgd door The Souldiers en tafelheer is Giel Beelen.

Arie Slob
Arie Slob (Tweede Kamerlid ChristenUnie) beklaagt zich over de VVD-sticker (Kilometerheffing No Way), woensdag op de voorpagina van De Telegraaf. "Zo bont hebben kranten en omroepen het sinds de hoogtijdagen van de verzuiling niet meer gemaakt, aldus Arie Slob." Hij vraagt zich af of een krant op deze wijze de grenzen van geŽngageerde journalistiek niet overschrijdt, en doelbewust probeert macht uit te oefenen. In de uitzending van donderdag 26 november komt hij er over praten.

Wil Roebroeks
Wil Roebroeks is een hoogleraar archeologie aan de universiteit van Leiden. Al tientallen jaren komt hij met zijn studenten in GeorgiŽ. In 2002 is op de plek waar hij opgravingen doet een 1,8 miljoen jaar oude schedel - ook wel Leo genaamd - gevonden. Deze schedel, nog nooit eerder aan publiek getoond, is vanaf zondag te zien in museum Naturalis in Leiden.

The Souldiers
The Souldiers is een Amsterdamse band en is sterk beÔnvloed door de soul, funk en blues. Oprichter Joost van Dijck speelde met zijn zussen Floor, Sofie en Cato en hun vader Paul in 'de Van Dijck Band'. Onder leiding van hun vader leerden ze live op te treden en in close harmony samen te zingen. Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Tina Turner spelen The Souldiers voor ons het nummer 'Get Back' (in de uitvoering van Ike en Tina).

Ad van Liempt
Ad van Liempt is journalist, schrijver en voormalig hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek NOVA. Vandaag werd bekend gemaakt dat hij de award voor zijn hele oeuvre ontvangt van het instituut Beeld en Geluid. In de uitzending van 26 november komt hij over zijn oeuvre praten.

Giel Beelen
Giel Beelen is ťťn van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel' presenteert.

Giel had de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wilde hij bij de radio en die droom werd al drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als 'Beelen voor je Bek', 'De Dopeshow', 'Nachtegiel', 'De Feestcommissie' en 'Giel Hier'.
Behalve het ochtendprogramma 'Giel' presenteert hij op vrijdag- en zaterdagnacht 'Nachtegiel'. Ook is hij geregeld op televisie te zien: hij presenteert Pinkpop en Bevrijdingspop. Hij heeft al een aantal jaar in het Glazen Huis gezeten, waar hij samen met twee andere DJ's non-stop platen draaide om geld in te zamelen voor goede doelen.
Zowel met zijn programma's als zelf, is Giel al diverse malen in de prijzen gevallen. In 2003 mocht hij de Marconi Award voor beste programmamaker in ontvangst nemen. Vanaf 2005 won hij maar liefst drie jaar achter elkaar de Marconi Award voor beste presentator. In 2008 won hij ook de Award voor beste programma. In 2007 en 2008 won Giel de Zilveren RadioSter voor beste radioman.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 26 november door de VARA. Te gast waren Arie Slob, Giel Beelen, Ad van Liempt en Wil Roebroeks. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie