Uitzending
DWDD - 9-12-2009

9-12-2009

DWDD

5715 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de (40 min.) uitzending van woensdag 9 december zijn: Arnold Heertje, Henk van Straten, Huub van Bijnen, Patricia Paay en Nico Dijkshoorn. Tafelheer is Theo Maassen.

Arnold Heertje
In de uitzending van woensdag 9 december komt Arnold Heertje toelichten waarom hij kwaad is op de Anne Frank Stichting. Zo was hij niet blij met het planten van het stekje van de Anne Frank boom dat vorige week in het Amsterdamse Bos werd geplaatst. De 'Anne Frank boom' is de boom waarover Anne Frank schreef in haar dagboek.

Arnold Heertje is één van Nederlands bekendste economen, wat hij te danken heeft aan zijn boek 'De kern van de economie', dat hij in 1962 publiceerde. Hij heeft heel zijn carrière gedoceerd aan de Universiteit van Amsterdam, in staathuishoudkunde en de geschiedenis van de economie.

Henk van Straten
In de uitzending van woensdag 9 december is Henk van Straten te gast om meer te vertellen over zijn nieuwe boek 'Mijn nieuwe beste vriend'.

In 2007 debuteerde Henk van Straten met het kinderboek 'Zwarth, het donker ontwaakt'. Zelf is hij vader van een zoontje.Samen met Mirjam van Ommeren startte hij een online cultureel magazine, 'De Optimist'. In 2009 verscheen zijn boek 'Smet' waarvoor hij werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs.

Zijn laatste boek 'Mijn nieuwe beste vriend' schreef hij na bestudering van Huub van Bijnen, oftewel levend standbeeld, goochelaar en zanger 'Heintje Bondo'. Samen hebben ze in een jaar tijd veel meegemaakt.

Huub van Bijnen
Huub van Bijnen is straatarties. Zijn artiestenbloed ging op een goede zomerdag in de jaren negentig of tachtig stromen - toen hij plots voor een warenhuis bleef stilstaan, als een beeld. Hij veranderde zijn naam naar Hein(tje) Bondo en begon aan een carrière als levend standbeeld. In 2004 maakte Theo Maassen een documentaire over zijn deelname aan het kampioenschap voor levende standbeelden in Oostende 'De onterechte kampioen'. Huub van Bijnen is meestal te vinden op hoek van de Vrijstraat, Demer en Rechtestraat te Eindhoven.

Patricia Paay
Donderdag is het zo ver. Dan ligt de Playboy met foto's van Patricia Paay in de winkel. Voor de derde keer nu - en ditmaal als zestigjarige - staat ze in het blad. Belangstelling is er wereldwijd. Vooral omdat 'La Paay' met haar leeftijd de oudste 'Playboy playmate' ooit is. En ze is er trots op!

Patricia Paay debuteerde in 1965 als zangeres in het jazz-orkest van haar vader onder de naam 'The Evergreens'. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormt ze haar eigen backinggroep. Aan het einde van de jaren '60 brengt ze - op aanraden van haar platenmaatschappij EMI - enkele Nederlandstalige nummers uit (zelf zong ze liever jazzy Engelstalig), waarvan de single 'Je bent niet hip' een grote hit wordt.

In 1977 wordt ze pas écht populair door haar solohit 'Who's That Lady With My Man?'.Met haar moeder en zus vormt Patricia in 1983 'The Star Sisters'. De rol van haar moeder wordt later door diverse zangeressen overgenomen.

Haar huwelijk met Adam Curry was in 2003 op de voet te volgen in de realitysoap 'Adam's Family'. Patricia was ook te zien als jurylid in drie seizoenen van het SBS6 programma 'Holland's Got Talent'. Later doet ze dit ook bij 'Popstars'.

In september 2009 komt de nieuwste single van Patricia uit, een remix van haar hit 'Who's That Lady With My Man?'.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt hij voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Theo Maassen
In de uitzending van woensdag 9 december 2009 schuift cabaretier Theo Maassen aan als tafelheer.

De theatervoorstelling ‘Zonder Pardon’ van Theo Maassen zit er in 2009 na ruim een jaar op voor de cabaretier. Maar voor alle fans die het niet gelukt is om een kaartje te bemachtigen, is er een vervolg in de vorm van een film: 'Zonder-Pardon'.

In deze uitzending van DWDD waren Arnold Heertje, Nico Dijkshoorn, Patricia Paay en Theo Maassen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 9 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie