Uitzending
DWDD - 2-12-2009

2-12-2009

DWDD

3912 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van woensdag 2 december zijn: Martijn van Dam, Hans Kazan, David Hollestelle, Jaap Kwakman, Phil Tilli en Nico Dijkshoorn. Muziek wordt verzorgd door Damaru en Jan Mulder is tafelheer.

Martijn van Dam
Vandaag maakte PvdA Tweede Kamerlid Martijn van Dam nog eens goed het standpunt van zijn partij inzake Afghanistan duidelijk. Hij vindt dat Nederland zich aan zijn afspraken moet houden en in augustus 2010 terug moet keren uit Uruzgan. In het radio-1 journaal van 2 december zei hij: "Als Obama nu andere NAVO-bondgenoten gaat bellen, zou ik zeggen: bel met Spanje, Italië, Frankrijk. Landen die de afgelopen jaren echt veel te weinig hebben gedaan in Afghanistan.'' In DWDD van woensdag 2 december komt hij zijn mening toelichten.

Hans Kazan
Hans Kazan, echte naam Hans Mulders, is goochelaar en is met name bekend geworden door zijn tv-programma's 'Ren je rot' en 'Prijzenslag'. Hij begon op zijn negende jaar al met goochelen en tijdens het wereldkampioenschap in 1973 won hij de derde prijs. Zijn zoons Oscar en Renzo zijn ook beide goochelaars.

Damaru
Deze week komt de tweede single van het debuutalbum van Damaru uit. In de uitzending van woensdag 2 december zal hij deze échte winterhit 'Een traan' voor het éérst live ten gehore brengen.

Damaru scoorde in Suriname al meerdere hits. Maar sinds 2009 timmert hij in Nederland ook aardig aan de weg. Zijn eerste hit 'Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart)' met Jan Smit is onlangs genomineerd in de categorie Beste Lied voor de Sterren.nl Awards van de TROS. De twee zangers vonden elkaar doordat 3FM dj Giel Beelen een weddenschap verloor met Jan Smit. De opbrengst van het nummer heeft duizenden euro's opgeleverd voor 'SOS Kinderdorpen'.

Drie gitaristen over de beste gitaar-rif
'Voodoo Child' van Jimi Hendrix heeft volgens Music Radar de beste gitaar-riff (ritmisch basispatroon in een muzieknummer) ooit. Het nummer, dat ruim veertig jaar geleden werd opgenomen, werd middels een poll verkozen boven nummers als Led Zeppelin's 'Whole Lotta Love', Deep Purple's 'Smoke On The Water'. Wat vinden gitaristen: Phil Tilli (Moke), David Hollestelle (His Wild Romance) en Jaap Kwakman (3 J's) van deze keuze?

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt hij voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Jan Mulder
Jan Mulder is een graag geziene DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan, schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest van Barend en van Dorp in hun televisieprogramma's, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

In deze uitzending van DWDD waren David Hollestelle, Hans Kazàn, Jan Mulder, Martijn van Dam en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 2 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • DWDD - Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  27-3-2020

  Er komt vanavond na 15 jaar een einde aan de talkshow De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk neemt vanavond voor de allerlaatste keer plaats aan de kop van zijn talkshowtafel voor de laatste uitzending van zijn…
  Lees verder
 • DWDD - Stond stil bij overlijden Van der Laan

  Stond stil bij overlijden Van der Laan

  7-10-2017

  Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdag overleden aan de gevolgen van longkanker. De burgemeester legde 18 september zijn taken neer en schreef in een brief aan alle Amsterdammers dat hij het een voorrecht vond…
  Lees verder
 • DWDD - Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  26-8-2017

  De Wereld Draait Door keert komend tv-seizoen weer terug op NPO 1 met Roxeanne Hazes als nieuwe huisband. De zangeres zal in het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door elke laatste vrijdag van de maand met haar band…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten