Uitzending
DWDD - 11-3-2010

11-3-2010

DWDD

4497 x bekeken | 1 reacties
9
De gasten in de uitzending van 11 maart zijn: Antoine Bodar, Janne Geraerts, Frans Schaars, Jaap Wolters, Don Diego Poeder, Roué Verveer, Wilson Boldewijn, Clark Accord, en Edgar Burgos. Muziek is er van The Q4, Prem Radhakishun is tafelheer.

Misbruik RK-kerk
De Rooms-Katholieke Kerk is in ernstige verlegenheid gebracht door meer dan 100 meldingen van seksueel misbruik binnen haar instellingen. Twee Limburgers zijn een actie begonnen lotgenoten bijeen te brengen voor een megaclaim. Priester Antoine Bodar bespreekt de kwestie met slachtoffers Janne Geraerts, Frans Schaars en Jaap Wolters.
Het is voor zover bekend de eerste poging tot groepsvorming in Nederland om schadevergoeding en smartengeld te claimen bij de kerk wegens seksueel misbruik. In Ierland en de Verenigde Staten heeft de kerk al honderden miljoenen euro’s uitbetaald aan slachtoffers van misbruik.

De Zwarte Lijst 2
Radio 6 stelde ‘De Zwarte Lijst’ op, waarin enkel ‘muziek met een zwarte ziel’ staat. Meer dan 50.000 luisteraars stemden op hun favoriete soul-, en jazzplaten. Deze week zendt Radio 6 tussen 07:00 tot 19:00 uur nummers uit de lijst uit. Don Diego Poeder (bokser), Roué Verveer (cabaretier), Wilson Boldewijn (presentator), Clark Accord (schrijver) en Edgar Burgos (Trafassi) gaan in op het initiatief en geven hun favoriete nummers.

TheQ4
TheQ4 - the QuadraphonicQuartet.

The Q4 is een samenwerkingsproject van drie Nederlandse producers Arts the Beatdoctor, Sense and STW.

Alle leden van de groep zijn begonnen als traditionele Hiphop-producers. Ze maakten beats met behulp van ‘samples’ waar mc’s overheen konden rappen.

Prem Radhakishun
Prem Radhakishun is advocaat en programmamaker. In 2009 was hij op tv te zien met ‘De School van Prem’. In het verleden presenteerde hij onder meer ‘Premtime’.

Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de ‘Decembermoorden’ naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 beëdigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief. Zo heeft hij gewerkt voor BNR Nieuwsradio en het Parool. In 2003 volgde Premtime.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 11 maart door de VARA. Te gast waren Wilson Boldewijn, Don Diego Poeder, Roue Verveer, Prem Radhakishun, Antoine Bodar, Edgar Burgos, Clark Accord en Jaap Wolters. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie