Uitzending
DWDD - 8-3-2010

8-3-2010

DWDD

2603 x bekeken | 0 reacties
8
De gasten van de uitzending van maandag 8 maart zijn: Antoine Bodar, Adriaan van Dis en Freek de Jonge. Muziek is er van Anneke van Giersbergen en tafelheer is Jan Mulder.

Antoine Bodar
Seksueel misbruik binnen katholieke internaten. De affaires rondom dit onderwerp nemen steeds grotere vormen aan. Het is voor het eerst dat in Nederland deze praktijken zo grootschalig aan het licht komen. De voorzitter van de conferentie van bischoppen Ad van Luyn kondigde gisteren een grootschalig onderzoek aan.

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis zal dit jaar het Boekenbal openen. Op dinsdagavond 9 maart wordt Het Boekenbal gehouden. Dit traditionele openingsbal, waar heel literair Nederland aanwezig is, vindt al sinds 1946 plaats in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Ook is er een heruitgave verschenen van Nathan Sid met nooit eerder gepubliceerde foto´s.

Adriaan van Dis is schrijver van onder meer 'Nathan Sid', 'In Afrika' en 'Leeftocht'. Daarnaast is hij programmamaker.

Al tijdens zijn studie Nederlands schreef Van Dis voor NRC Handelsblad. Ook begon hij zich te richten op romans, zowel fictie als non-fictie. Zijn debuutroman was 'Nathan Sid', maar ook 'Het beloofde land: een reis door de Karoo', 'In Afrika', 'De vraatzuchtige spreekt' en 'Leeftocht. veertig jaar onderweg'.

Van Dis liet zich ook op televisie niet onbetuigd. Jarenlang presenteerde hij het boekenprogramma 'Hier is...Van Dis', waarvoor hij in 1986 de Nipkowschijf kreeg. Van 2002 tot 2006 presenteerde hij Zomergasten en in 2008 maakte hij de serie 'Van Dis in Afrika', waarvoor hij de Zilveren Nipkowschijf ontving.

Freek de Jonge
Na 32 jaar is die er dan eindelijk; het nieuwe album van Freek de Jonge! De cd heet 'Van a naar z' en bevat twaalf nieuwe liedjes, die tot stand zijn gekomen na samenwerkingen met verschillende artiesten als Boudewijn de Groot. Het nieuwe album komt uit op 15 maart.

Freek de Jonge is cabaretier en brak samen met Bram Vermeulen door als het duo 'Neerlands Hoop', die hij ontmoette tijdens zijn studententijd in Amsterdam. Vanaf 1980 treedt hij op als solo-cabaretier. Naast cabaretier schreef hij ook een aantal romans waaronder 'Neerlands Bloed' en 'Opa's wijsvinger'. Verder was hij ook in een aantal films te bewonderen en presenteerde hij televisieprogramma's.

Anneke van Giersbergen
Anneke van Giersbergen is naast dat ze bekend is in Nederland ook een heel grote ster in Zuid Amerika en dan met name in Chili. Ze speelde veel in dat land waardoor het leed dat de Chilenen momenteel ondervinden door de aardbeving haar extra nauw aan het hart gaat. Ze organiseert op 24 maart een benefietconcertvoor chili.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen en geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

In deze uitzending van DWDD waren Freek de Jonge, Adriaan van Dis, Jan Mulder, Antoine Bodar en Anneke van Giersbergen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 8 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie