Uitzending
DWDD - 16-3-2010

16-3-2010

DWDD

2919 x bekeken | 1 reacties
9
De gasten van de uitzending van 16 maart zijn: Arnold Heertje, Mathijs Bouman, Ben en Marijke de Keijzer, Jan Smit, de 3J's en Nick & Simon. Tafelheer is Giel Beelen.

Mathijs Bouman
Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is geen van de lijsttrekkers bij de komende Tweede Kamerverkiezingen econoom van huis uit. Uitgerekend nu we voor bezuinigingen staan van 29 miljard euro. Slechte zaak zegt RTLZs econoom Mathijs Bouman.
Mathijs Bouman is een journalist en econoom, die sinds 2005 voor RTLZ werkt. Na zijn promotie in 1998 werkte hij als onderzoeker en docent aan verschillende Nederlandse universiteiten.

Daarna ging Bouman de journalistiek in, onder meer als adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Tussen 2003 en 2005 werkte hij bij de Nederlandsche Bank.

Arnold Heertje
Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is geen van de lijsttrekkers bij de komende Tweede Kamerverkiezingen econoom van huis uit. Uitgerekend nu we voor bezuinigingen staan van 29 miljard euro. Arnold Heertje ziet er het voordeel van in.

Uilen
In de NRC Next van dinsdag 16 maart staat een artikel over de 'uilen-hype'. Het schijnt dat steeds meer mensen uilen als huisdieren willen houden, wat mede komt door 'Harry Potter uil' Hedwig. De nachtvogels worden zelfs regelmatig op veilingsites als Marktplaats aangeboden.
In de uitzending van 16 maart komen Ben en Marijke de Keijzer praten over de uil en nemen ze zelfs een aantal uilen mee.

Votown Allstars
De Votown Allstars is een gelegenheidsformatie bestaande uit Jan Smit, Nick en Simon en de 3JS. Net als vorig jaar, treden ook dit jaar de artiesten weer op ter ere van hun FC Volendam sponsorschap in het FC Volendam stadion.

In de uitzending van dinsdag 16 maart komen de mannen praten over het hun liefde voor FC Volendam en het concert.

Giel Beelen
Dit zijn de nummers die Giel Beelen liet horen in de uitzending van dinsdag 16 maart:

Rox - 'My baby left me'

Hans Teeuwen & The Pain Killers - o.a. 'Make you proud'

Keane - 'Step for a minute'

Giel Beelen is n van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel' presenteert.

Giel had de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wilde hij bij de radio en die droom werd al drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als 'Beelen voor je Bek', 'De Dopeshow', 'Nachtegiel', 'De Feestcommissie' en 'Giel Hier'.

Behalve het ochtendprogramma 'Giel' presenteert hij op vrijdag- en zaterdagnacht 'Nachtegiel'. Ook is hij geregeld op televisie te zien: hij presenteert Pinkpop en Bevrijdingspop. Hij heeft al een aantal jaar - net als in 2009 - in het Glazen Huis gezeten, waar hij samen met twee andere DJ's non-stop platen draaide om geld in te zamelen voor goede doelen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 16 maart door de VARA. Te gast waren Arnold Heertje, Giel Beelen, Jan Smit, Mathijs Bouman en Nick & Simon. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie