Uitzending
DWDD - 5-3-2010

5-3-2010

DWDD

3047 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van vrijdag 5 maart zijn: Clairy Polak, Joost Zwagerman, Ivo Niehe, Wende Snijders en Nelly Frijda. Muziek is er van Bertolf en Marc-Marie Huijbregts is tafelheer.

Joost Zwagerman
Joost Zwagerman schrijft het Boekenweekgeschenk bij de 75e editie van de Boekenweek, die volgende week begint. ‘Duel’ is het tragikomische verhaal van een museumdirecteur die na de verdwijning van een topstuk ter waarde van dertig miljoen euro ernstig op de proef wordt gesteld. Het boek verschijnt in een recordoplage van 958.000 exemplaren.

Clairy Polak
Polak werkt vanaf 1988 als verlsaggever en presentator voor diverse radioprogramma’s ('Radio 1 Journaal' en 'De Ochtenden'). Hoewel radio haar voorkeur heeft maakt ze in 2003 toch de overstap naar televisie en gaat 'NOVA' presenteren. Daar komt later politieke talkshow 'Buitenhof' bij. Onlangs werd bekend dat de nieuwsrubrieken in Hilversum op de schop gaan. 'NOVA' stopt en maakt plaats voor...

Wende Snijders
Zangeres Wende Snijders won afgelopen week de 'Buma Gouden Harp' voor haar nieuwe Engelstalige album No.9. Ze wordt bekroond als zangeres, maar ook als componist en tekstschrijver. Wende verricht volgens de jury baanbrekend werk om de kleinkunst naar het grote publiek te brengen.

Ivo Niehe
Iedereen kent Ivo niehe als televisiepresentator, producer en programmamaker. In 2005 besloot hij om ook theatershows te gaan doen. Afgelopen week verscheen Susan Boyle ineens op de bühne tijdens zijn show in Carré. De Britse huisvrouw die bekend werd door deelname aan ‘Britain's Got Talent’ deed een...

Nelly Frijda
Nelly Frijda richtte onlangs een Amsterdamse politieke partij op, 'Red Amsterdam'. De partij heeft als voornaamste agendapunt dat de gemeente Amsterdam moet stoppen met de bouw van de Noord-Zuidlijn. De partij wist één zetel te verwerven bij de gemeenteraadsverkiezingen. Frijda kreeg zeer veel voorkeursstemmen en zal in de raad plaatsnemen.

Bertolf
Bertolf Lentink is een singer-songwriter die deze week de Buma Zilveren Harp in ontvangst heeft mogen nemen. Zijn tweede album komt dit voorjaar uit. In de uitzending van vanavond speelt hij zijn nieuwste single 'Two in a million'.

Marc-Marie Huijbregts
Met zijn spontane, onnavolgbare humor is Marc-Marie Huijbregts een vaste tafelheer voor de vrijdagavond! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-serie ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’ volgden.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 5 maart door de VARA. Te gast waren Nelly Frijda, Joost Zwagerman, Ivo Niehe, Clairy Polak, Marc-Marie Huijbregts, Wende Snijders en Bertolf Lentink. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie