Uitzending
DWDD - 4-3-2010

4-3-2010

DWDD

2876 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 4 maart zijn: John de Mol, Felix Rottenberg en Theo Hiddema. Muziek is er van Candy Dulfer en The Opposites. Jort Kelder is tafelheer.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg analyseert de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Zo hadden de zwaar teleurstellende resultaten voor de SP grote gevolgen. Vanmiddag maakte Agnes Kant bekend niet langer leider van de SP te zullen zijn. Zij heeft tevens het fractievoorzitterschap in de Tweede Kamer neergelegd. Jan Marijnissen heeft aangegeven haar plek niet te zullen innemen. Hoe nu verder met de SP?

Theo Hiddema
De PVV deed gisteren voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen, echter in slechts 2 gemeenten. In Almere werd de partij in één klap de grootste, in Den Haag de één-na-grootste. Advocaat Theo Hiddema is aanhanger van de partij en trots op de overwinning.
Theo Hiddema is een Nederlands advocaat. Hiddema kreeg nationale bekendheid door enkele spraakmakende strafzaken, waaronder die tegen de weduwe Rost van Tonningen en de zaak tegen de Bende van Venlo. Hiddema treedt veelvuldig op in de media en neemt zelden een blad voor de mond. Hij is meerdere malen berispt voor zijn controversiële uitspraken.

John de Mol
Aanstaande zaterdag start een nieuwe reeks van het tv-programma 'Ik hou van Holland'. Het succesvolle programma is een van de vele tv-formats uit de koker van John de Mol. Vanavond bespreekt hij de laatste ontwikkelingen op televisiegebied. Wat voor revolutionaire formats kunnen we de komende jaren verwachten?

In 1979 begint hij het tv-productiebedrijf 'John de Mol Producties'. De eerste jaren waren financieel weinig succesvol, maar uiteindelijk wordt de ziekenhuis-soap ‘Medisch Centrum West’ een groot succes. In 1994 besluiten John De Mol en Joop van den Ende hun productiehuizen te fuseren tot Endemol. De controversiële realityshow 'Big Brother' betekent voor Endemol uiteindelijk de absolute doorbraak. Het programma wordt in meer dan 50 landen geproduceerd en uitgezonden. In 2005 besluit De Mol een eigen televisiezender te beginnen, Talpa geheten. De zender is geen succes en wordt overgenomen door RTL. De Mol behoudt Talpa Media, het productiehuis dat momenteel met succes internationaal opereert.

The Opposites
Het laatste album van 'The Opposites' 'Ik Ben Twan & Succes' bestaat eigenlijk uit twee solo cd’s. Op de plaat van 'Big2' zingt Trijntje Oosterhuis een nummer mee. Op de plaat van 'Willem' staat een gastbijdrage van saxofoniste Candy Dulfer, het nummer 'Money', dat Willem en Candy vanavond live in de uitzending spelen.
‘Willem (Willy)’ en ‘Big2’ vormen samen het Nederlandstalige rapduo ‘The Opposites’. De naam van het duo slaat op het feit dat Willy klein van stuk en donker is, terwijl Big2 heel lang en blank is. De twee komen oorspronkelijk uit kleine dorpjes in Noord Holland en maken geen geheim van hun dorpse afkomst. Zo rijden ze in een videoclip op scooters door de polder.

Hun muziek is veelzijdig en varieert van keihard beukende beats (‘Geen Klasse, Geen Stijl’) tot meer toegankelijke poptracks (‘Slaap’). Ook schromen ze niet om maatschappijkritische nummers te maken. In het nummer ‘Fok Jou’ gooien ze elkaar nietsontziend keiharde vooroordelen over blank en zwart voor de voeten.

Candy Dulfer
Candy Dulfer komt uit het hetzelfde Noord Hollandse gehucht als rapper Willem van ‘The Opposites’. Dat was een van de redenen om haar te vragen een bijdrage te leveren aan het nieuwe album van de rapgroep. Ze speelt mee op het nummer ‘Money’.

Candy Dulfer is saxofonist. Ze is geregeld tafeldame in DWDD.

Al sinds jonge leeftijd treedt Candy Dulfer op, eerst samen met haar vader Hans Dulfer. Op haar elfde maakt ze een plaat met hem. In de jaren die volgen, blijft ze in the picture: in 1987 staat ze zelfs in het voorprogramma van Madonna in de Kuip in Rotterdam.

In 1990 brengt Candy Dulfer haar debuutalbum 'Saxuality' uit, waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren worden verkocht. In de jaren die volgen blijft ze succesvol: ze brengt nog een aantal albums uit en treedt op met onder meer Prince en Van Morrison. Candy Dulfer ontving in 2008 de Gouden Harp voor haar bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.

Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.

Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925 een website 'voor de betere kantoorknuppel'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 4 maart door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Candy Dulfer, John de Mol, Felix Rottenberg, Theo Hiddema en The Opposites. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie