Uitzending
DWDD - 17-3-2010

17-3-2010

DWDD

5436 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van woensdag 17 maart zijn:

Jaap Jongbloed, Yvonne Eleveld, Glenn Helder, Jessica Villerius, Remy van Kesteren en 7 drummers van 'Beat for Peace'. Nico Dijkshoorn dicht, Halina Reijn is tafeldame.

Jaap Jongbloed en Yvonne Eleveld
Gisteren werd het lichaam van het vermiste meisje Milly Boele gevonden in de tuin van haar overbuurman, een 26-jarige agent. Jaap Jongbloed is presentator van het programma 'Vermist' en heeft veel met verdwijningszaken te maken gehad. Hij analyseert dit verschrikkelijke drama samen met Yvonne Eleveld. Haar dochter Chanel Naomi werd in 1999 ontvoerd en om het leven gebracht.

Glenn Helder en Jessica Villerius
Glen Helder was een van de meest veelbelovende voetballers van Nederland. Hij verdiende veel geld, maar een gokverslaving liet zijn kapitaal verdampen. Hij kreeg steeds grotere schulden, foute vrienden en verloor alles. Jessica Villerius maakte een documentaire over zijn leven, die vanavond door de KRO wordt uitgezonden.

Drummers
Voor de campagne Sudan365 creërde Rob Snijders van de band Agua de Annique samen met zeven andere drummers een 'beat for peace'. In de uitzending van 17 maart komen de drummers (van o.a. BLØF, de Staat, Kyteman en Peterpan Speedrock) praten over de campagne en over het drummen in het algemeen. Daarnaast gaan ze uiteraard ook nog even trommelen!

Remy van Kesteren
Remy van Kesteren is zeer talentvol harpist. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd in het Concertgebouw, speelde in de Carnegie Hall in New York, was in 2009 ‘Muziektalent van het Jaar’ en won vele (inter)nationale harpconcoursen.

Hij vond dat er veel mis was met de concoursen. Organisatie en jury leken vaak politieke of financiële afwegingen in hun oordeel mee te nemen, of stelden technische uitvoering boven de muzikale belevenis. Van Kesteren besloot zijn eigen muzikale wedstrijd te organiseren waarin enkel de muziek centraal staat. Zo spelen de deelnemers anoniem, de jury zit achter een scherm, en is het puntensysteem transparant gemaakt. Het initiatief is met veel enthousiasme ontvangen getuige het grote aantal inschrijvingen en de gulle bijdragen van fondsen en sponsors.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking' en 'La voix humaine', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich ook meer gaan toeleggen op film. Ze speelde in onder andere 'Suzy Q.', 'Zus & Zo', 'De Passievrucht' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina Reijn is tevens columniste van het vrouwenblad 'Viva' en schreef de roman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

In 'Zwartboek' van Paul Verhoeven speelde ze een grote rol, wat er indirect toe leidde dat ze in het Amerikaanse 'Valkyrie' één van de weinige vrouwenrollen mocht spelen. Haar beste vriendin Carice van Houten had haar aanbevolen bij Tom Cruise, de initieerder en hoofdrolspeler uit de film.

In deze uitzending van DWDD waren Kyteman, Glenn Helder, Halina Reijn, Jaap Jongbloed, Jessica Villerius, Nico Dijkshoorn en Remy van Kesteren te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 17 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie