Uitzending
DWDD - 9-3-2010

9-3-2010

DWDD

3828 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van de uitzending van 9 maart zijn: Marco Pastors, Felix Rottenberg, Frans Derks, Naema Tahir, Yasmine Allas, Susan Smit, Heleen van Royen en Marjan Berk. Muziek is er van Ellen ten Damme en Harry Slinger.

Marco Pastors
Marco Pastors is politicus. In 2006 richtte hij samen met Joost Eerdmans de partij EénNL op, maar deze partij haalde tijdens de Tweede Kamerverkiezigen van 2006 te weinig stemmen voor een zetel in de Tweede Kamer. Tegenwoordig zit de politicus in de gemeenteraad van Rotterdam, namens Leefbaar Rotterdam. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 kwam Leefbaar Rotterdam in het nieuws vanwege een mogelijke hertelling van de stemmen voor Rotterdam.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij regelmatig te gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Frans Derks
Onlangs verschijnt verschijnt 'Op z'n Frans', de biografie van oud-scheidsrechter Frans Derks. Hij blikt terug op zijn carrière. Draagt hij dat strakke scheidsrechtersbroekje nog wel eens?

Frans Derks was van 1956 tot 1978 actief als scheidsrechter in het betaald voetbal. Hij werd door voetbalvedettes als Johan Cruijff en Willem van Hanegem gewaardeerd om zijn unieke stijl van arbitreren. In plaats van star de regels toe te passen floot Derks ‘in de geest van de wedstrijd’, wat het spel ten goede kwam. Ook zijn verschijning op het veld was uniek. Zijn tenue, ontworpen door Frans Molenaar, werd gekenmerkt door een kek, strak, zwart broekje. Zijn eigenzinnigheid botste regelmatig met de rechte lijn van de KNVB-bobo’s. Zo vond hij 'hi ha hondenlul' een eretitel, terwijl de KNVB de kreet op de zwarte lijst wilde plaatsen.

Derks bleef na zijn scheidsrechterscarrière actief in de sport, o.a. als voorzitter van FC Dordrecht. In 2009 kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor de voetbalsport en zijn grote maatschappelijke inzet.
Maart 2010 verschijnt verschijnt de biografie 'Op z'n Frans', geschreven door André Hoogeboom, journalist van de Alkmaarsche Courant.

Ellen ten Damme
Ellen ten Damme is voorzitter van de jury die op 12 maart zal bepalen wie een Havenlied kan schrijven dat het lied ‘Amsterdam’ van Jacques Brel zal doen verbleken. Bijna 200 mensen stuurden een ode in. Eén van de genomineerden is Harry Slinger die zijn versie ten gehore zal brengen.
Ellen ten Damme is zangeres en actrice. Haar muziekcarrière leverde tot nu toe drie albums op. Als actrice is ze onder meer bekend van ‘All Stars’, ‘Costa!’ En ‘Volle Maan’. Ten Damme heeft ook meerdere malen op theaterfestivals 'De Parade' en 'Oerol' gestaan.

Harry Slinger
De in Amsterdam geboren en getogen zanger vertolkt vanavond een nieuw lied over de Amsterdamse haven. De haven van Amsterdam heeft hier een oproep voor gedaan waar meer dan 200 reacties op kwamen. Harry Slinger was één van de inzenders. Op 12 maart is de finale in de Melkweg. Ellen ten Damme zal in de jury plaatsnemen. In de uitzending van vanavond spelen Harry Slinger en Paradise hun ode.

Naema Tahir, Yasmine Allas, Susan Smit, Heleen van Royen, Marjan Berk
Vanavond is het bal. In de Stadsschouwburg van Amsterdam wordt officieel de start van de boekenweek feestelijk gevierd op het Boekenbal. De vijf mooiste schrijfsters van het feest zijn ongetwijfeld: Naema Tahir, Yasmine Allas, Susan Smit, Heleen van Royen en Marjan Berk. Zij schuiven aan tafel om te praten over hét boek dat hen 'de ogen heeft geopend' en hen beïnvloedde. Kortom hét boek dát hen zo raakte dat ze er niet over raken uitgepraat.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 9 maart door de VARA. Te gast waren Ellen ten Damme, Felix Rottenberg, Frans Derks, Harry Slinger, Heleen van Royen, Marco Pastors, Marjan Berk, Naema Tahir, Susan Smit en Yasmine Allas. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie