Uitzending
DWDD - 10-3-2010

10-3-2010

DWDD

2368 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van de uitzending van vandaag zijn: Het Nederlandse bobsleeteam, Erica Terpstra en 3 boeren uit Boer Zoekt Vrouw: Jos, Wim en Peter. Nico Dijkshoorn dicht en tafelheer is Beau van Erven Dorens.

Gerda
Het ministerie van Landbouw bestaat 75 jaar en demissionair minister Gerda Verburg (CDA) besloot dat te vieren met een glossy: ‘Gerda’. De kamer viel hierover, morgen vindt er een spoeddebat plaats. Men stelt dat het een CDA-campagneblad zou zijn, betaald met belastinggeld. Jos, Wim en Peter, bekend van ‘Boer Zoekt Vrouw’, hebben medewerking verleend aan het blad. Wat vinden zij van alle ophef?

Erica Terpstra
Erica Terpstra is zelf Olympisch kampioen en sinds 2003 voorzitter van het NOC*NSF. Na zeven fanatieke jaren loopt het voorzitterschap in mei van dit jaar af, maar wat gaat de oud-zwemster nu doen? In de uitzending van vanavond komt ze praten over haar afscheid en mogelijke toekomstplannen. Blijft ze actief in de sport of gaat ze een hele andere kant op?

Erica Terpstra is voormalig Olympisch kampioen zwemmen en was Tweede Kamerlid voor de VVD tot 2003. Na haar carrière als sporter, heeft ze een tijdje Nederlands gedoceerd, waarna ze begon te werken als sport-journaliste. Uiteindelijk belandde ze in 1977 in de Tweede Kamer en was ze staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1994 tot 1998.

Bobsleeteam
Vóór de Olympische Spelen wist niemand dat Nederland überhaupt een Nederlands bobsleeteam had. Na de Olympische Spelen kent iedereen de equipe, maar helaas niet door het succes dat ze in Vancouver hebben geboekt. In de uitzending van 10 maart komen de vier mannen, inclusief piloot Edwin van Calker, praten over hun besluit om niet mee te doen en hoe het nu verder moet.

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte in 2009 van RTL over naar SBS, waar hij 'Hole in the Wall' ging presenteren. Bij RTL presenteerde hij onder anderen: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars', 'Deal or no Deal' en 'RTL Boulevard'.

In deze uitzending van DWDD waren Beau van Erven Dorens, Erica Terpstra, Nico Dijkshoorn en Edwin van Calker te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 10 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie