Uitzending
DWDD - 12-3-2010

12-3-2010

DWDD

2334 x bekeken | 0 reacties
8
De gasten van vrijdag 12 maart zijn: Felix Rottenberg, Jan Mulder, Maurice de Hond, Lucas en Arthur Jussen en Nico Dijkshoorn. Muziek is er van Brown Hill en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Jan Mulder, Felix Rottenberg, Maurice de Hond
Met Maurice de Hond, Jan Mulder en Felix Rottenberg praten we over de politieke week. Eerst gaf Camiel Eurlings er de brui aan, toen was er het overlijden van Hans van Mierlo. Vervolgens kondigde Wouter Bos aan af te treden en niet veel later maakte Job Cohen bekend dat hij opstapt als burgemeester van Amsterdam en stelde hij zich kandidaat als lijsttrekker voor de PvdA.

Jan Mulder en Felix Rottenberg over Hans van Mierlo
Op donderdag 11 maart 2010 overleed Hans van Mierlo. Hij was de verpersoonlijking van D66. Jan Mulder en Felix Rottenberg praten over het politieke era waarin Van Mierlo zich begaf. Ze halen herinneringen op en analyseren zijn nalatenschap.

Brown Hill
Brown Hill maakt pure en rauwe soulmuziek. De muziek die hem inspireert is de muziek van Otis Redding en Curtis Mayfield. Live speelt Brown met een achtkoppige band. Ze werken afwisselend in Nederland en Amerika. Souldiva Patty Austin vergeleek zijn stem met die van Otis Redding en Bill Whithers.

Lucas & Arthur Jussen
Pianistenbroers Arthur en Lucas Jussen hebben deze week een contract getekend bij het Deutsche Grammaphon (DG) platenlabel. Hiermee zijn ze de eerste Nederlanders ooit, die van dit prestigieuze label een contract hebben aangeboden gekregen. Tevens is Arthur Jussen de jongste artiest ooit bij DG.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en...

Marc-Marie Huijbregts
Met zijn spontane, onnavolgbare humor is Marc-Marie Huijbregts een vaste tafelheer voor de vrijdagavond! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-serie ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’ volgden.

In deze uitzending van DWDD waren Jan Mulder, Nico Dijkshoorn, Felix Rottenberg, Maurice de Hond, Marc-Marie Huijbregts, Arthur Jussen, Lucas Jussen en Brown Hill te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 12 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie