Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 9-3-2011

9-3-2011

Vrw. zkt. Knst.

612 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week werd de prijs voor Het Mooiste Boekomslag uitgereikt. Maar wanneer is een boekomslag goed? Wat verkoopt wl en wat niet? Moet er pers een plaatje op of kan een omslag ook alleen grafisch zijn? En hoe zorg je er als ontwerper voor dat jouw omslag er tussenuitspringt, in het enorme aanbod?
Isolde vroeg het aan twee genomineerde ontwerpers n aan de Beste Boekverkoper van 2010.

De Belgische beeldend kunstenaar Luc Tuymans schildert al ruim 30 jaar. Geen lichte kost: zijn figuratieve, monochrome schilderijen zijn niet zelden politiek beladen, en behandelen serieuze thema's als de holocaust, nationalisme en zelfs kindermisbruik. Hij exposeerde eerder in Tate Modern, en nu is in het Paleis voor Schone Kunsten een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien.

Het Nederlands Blazers Ensemble combineert in hun nieuwe programma Huil, klaag, bid en bemin spiksplinternieuwe muziek met oude Corsicaanse klaagzangen.
Maar vr het klaagconcert begint, is er Het Half Uur: een eigen muziektheaterproductie door leerlingen van het voortgezet onderwijs. Want: waar klagen zj over, wat en wie beminnen zij? Waar moet een 16-jarige om huilen?

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 9 maart door NTR. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie