Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 10-11-2010

10-11-2010

Vrw. zkt. Knst.

753 x bekeken | 0 reacties
6
Aanstaande zaterdag zal Sinterklaas in Harderwijk zijn intrede doen in ons land, maar zijn horrorbroertje komt twee dagen eerder, want donderdag gaat ‘Sint’, de nieuwe film van Dick Maas, in première.
De film heeft al de nodige voorpubliciteit gekregen. Naast horror is er, als altijd in een Dick Maas-film, natuurlijk ook weer het nodige stuntwerk met autocrashes en rondspetterend bloed.

Deze week wordt in Amsterdam de Cellobiënnale gehouden met concerten, masterclasses van topcellisten en een concours. Wat maakt de klànk van een cello, en hoe krijg je die er uit? We gingen het vragen aan Jaap Bolink, cellobouwer én aan drie jonge cellisten die meedoen met het cello-concours.

Cabaretière Katinka Polderman is een vrouw van contrasten: ze is wars van theatraliteit maar toert nu wèl met haar derde theaterprogramma door Nederland, ze zingt met een zoetgevooisde stem een liedje over de smaak van sperma ('Pi-pa-pijpen') en ze heeft een hekel én een hang naar kleinburgerlijkheid. Over dat alles schrijft ze liedjes, grove maar ook ontroerende.

Het Groningse gezelschap ‘Club Guy and Roni’ staat voor dans en nog veel méér, en in hun nieuwe voorstelling is dat film, muziek en theater. 'Quick quick – face the wall' toert vanaf dinsdag door Nederland. Voor de Nederlandse Dansdagen maakten ‘Club Guy and Roni’ een speciale choreografie op muziek van Junkie XL.

In de rubriek 'Op de valreep' deze week een concert van drummer Stewart Copeland op het TROMP concours in Eindhoven en de expositie 'Do you want to know the whole story?' van beeldend kunstenaar Henk Visch in het Stedelijk Museum Kampen.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 10 november door NTR. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie