Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 16-3-2011

16-3-2011

Vrw. zkt. Knst.

1092 x bekeken | 0 reacties
6
Geschreven portretten - dat is het thema van de aanstormende Boekenweek. Ook de Koninklijke Bibliotheek laat zich niet onbetuigd en stelde een overzichts-tentoonstelling van bijzondere egodocumenten samen. Samen met schrijver Kees ’t Hart gaat Isolde naar de tentoonstelling. Hoe zou zíjn geschreven portret eruit zou moeten zien?

In Nijmegen is deze week het GoShort-filmfestival, helemaal gewijd aan de korte film. Op Go Short draaien niet alleen stop-motion-films, maar ook korte fictiefilms, documentaires, inventieve video-clips en kunstfilms, in totaal meer dan 200. In 'Vrw. zkt. Knst'. ziet u er twee: Pixels en Western Spaghetti.

In Deventer is dit weekend het Brechtfestival van start gegaan. Lezingen, filmvertoningen, en voorstellingen uiteraard, waaronder bijv. de Driestuiversopera van het Nationale Toneel. Maar ook het nieuwe liedjesprogramma van Brechtvertolkster Dorine Niezing én de Driestuiversopera die zij maakt met leerlingen van de Willem Nijholt Academie. Wat kun je nog toevoegen aan ál die Brecht-uitvoeringen, sinds 1918?

Deze week in Op de valreep: de expositie van Gabriël Metsu in het Rijksmuseum en de opera Billy Budd van Benjamin Britten door De Nederlandse Opera

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 16 maart door NTR. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie