Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 13-10-2010

13-10-2010

Vrw. zkt. Knst.

1109 x bekeken | 0 reacties
6
'Frankenstein' is het klassieke horrorverhaal over een afzichtelijk wezen gemaakt door een ambitieuze arts. Theaterproductiegroep Stip maakte er een kindervoorstelling van, 'FRANK en STEIN' met René Groothof in de rol van het monster, in een regie van Marcel Sijm. Hoe eng is hun Frankenstein? En blijven de bankjes droog, of wordt het dweilen na afloop?

Ze zijn jong, ambitieus en komen uit Tilburg. De jongens van Boef en de Gelogeerde Aap maken een mix van dubstep en hiphop. Zonder bling-bling, maar met poëtische teksten. Ze staan in de finale van de Grote Prijs van Nederland, doen mee aan de Popronde, en binnenkort komt hun tweede album uit. Wie zijn deze jongens, en wat willen ze zeggen met hun dubstep?

'Wislawa Szymborska’: voor zij de Nobelprijs voor literatuur won, had niemand van deze Poolse dichteres gehoord, maar daarna nam haar bekendheid een vlucht. Momenteel reist de toneelvoorstelling ‘Szymborska!’ van Marlies Heuer en Ria Eimers door het land en daarnaast staat documentairemaker John Albert Jansen op het punt naar Polen af te reizen om Szymborska hopelijk te ontmoeten. Helemaal niet zo makkelijk, want ze houdt ieder contact af. Wat is hun fascinatie voor deze dichteres, en wat is er zo goed aan haar werk?

In de rubriek 'Op de valreep' deze week 'Retouch' van het Nederlands Danstheater en de voorstelling 'Halverwege omgedraaid' van het Zuidelijk Toneel.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 13 oktober door NTR. Te gast waren Marlies Heuer, René Groothof en Ria Eimers. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie