Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 23-3-2011

23-3-2011

Vrw. zkt. Knst.

824 x bekeken | 0 reacties
6
In de nieuwe tentoonstelling Glans en Glorie in de Hermitage Amsterdam zijn zon 300 religieuze kunstobjecten te zien. Naast kostuums en schilderijen zijn het vooral de iconen die de aandacht trekken. Ze zeggen dat de afgebeelde heiligen in het eeuwige licht leven. Maar hoe moeilijk s het schilderen van een icoon eigenlijk?

In de filmklassieker Glengarry Glen Ross valt 138x het woord fuck. Niet zo gek, want de film speelt in een keiharde zaken-wereld vol gladde verkopers, echte mannen en grofgebekte bazen. Kun je zoiets ook spelen als je 16 bent? Twintig jongeren spelen, olv Toneelgroep Amsterdam, de toneelversie van Glengarry Glen Ross, getiteld A Fucking Sales Story. Hoe kruip je als jongeman in de huid van stoere kerels als Al Pacino, Kevin Spacey of Alec Baldwin?

Het Prinses Christina Concours wil kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. Daarom bedachten ze de Classic Express: een uitschuifbare vrachtwagen die is omgebouwd tot kleinste rijdende concertzaal ter wereld. En met de vlam in de pijp en mariamba-speler Coen Dijkstra aan boord scheuren ze door het hele land. Raken de kids hiermee gewonnen voor de klassieke muziek?

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 23 maart door NTR. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!