Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 30-3-2011

30-3-2011

Vrw. zkt. Knst.

679 x bekeken | 0 reacties
6
't Mosterdzaadje in Santpoort-Noord is een klein kerkje dat in gebruik is als concertlocatie. Gerenommeerde musici als Pieter Wispelwey gebruiken het als try-outplek. Musici uit het Concertgebouworkest, maar ook kwartetten, trio’s en duo’s: allemaal staan ze te popelen om in dit concertzaaltje te spelen.

Beeldend kunstenaar Teun Hocks maakt al bijna 40 jaar geschilderde foto’s. Het zijn vaak geestige beelden van een vreemde wereld, foto’s waarop hij vrijwel altijd zelf te zien is: een onderzoekende, en ook beetje onhandige en eenzame man, die zichzelf vaak in benarde situaties plaatst. Maar is dat Teun Hocks zèlf of is dat heel iemand anders?

Het is de beroemdste compositie van Paul Simon: Bridge over Troubled Water. 40 jaar geleden verscheen de beroemde studioplaat van Simon & Garfunkel en sindsdien is het nummer heel vaak gecoverd: van Elvis Presley tot Il Divo, van Aretha Franklin tot Charlotte Church.
Wat voor nieuwe interpretaties kun je er nog aan geven? Studenten van het Conservatorium van Amsterdam deden een poging.

In Op de valreep deze week het Keramiekmuseum in Leeuwarden en Chema Madoz in het Fotomuseum Rotterdam.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 30 maart door NTR. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie