Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 13-4-2011

13-4-2011

Vrw. zkt. Knst.

778 x bekeken | 0 reacties
6
Ontwerper Piet Hein Eek, vooral bekend van zijn sloophouten meubels, staat op het punt om af te reizen naar de Salone Internazionale del Mobile in Milaan, waar hij zijn nieuwe collectie zal presenteren. Isolde bezocht zijn imperium in Eindhoven om zijn nieuwe werk te bekijken.

Filmregisseur Martin Koolhoven heeft een imménse dvd-verzameling. En daarin zitten zoveel spaghettiwesterns, Bollywood-films, SF, horror en andere obscure films waar hij lyrisch over is, dat hij een maandelijkse filmclub in de Amsterdamse Balie is begonnen: Cinema Egzotik.
In 'Vrw. zkt. Knst' een pleidooi voor de genrefilm, deze top-5 volgens Martin Koolhoven.

Al bijna drie jaar schrijft voormalig museumdirecteur Rudi Fuchs zijn stukjes in de Groene Amsterdammer. Het zijn stukjes over 'Kijken naar kunst'. Deze maand verscheen de bundel. Fuchs kijkt heel zorgvuldig en geconcentreerd, en dan gaat er een wereld open. Maar hoe doe je dat? Hoe ga je een werk van bijv. Donald Judd of Willem de Kooning te lijf?

In Op de valreep deze week de jeugdopera Feeks door Holland Opera en filmfestival Imagine.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 13 april door NTR. Te gast was Martin Koolhoven. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie