Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 1-12-2010

1-12-2010

Vrw. zkt. Knst.

843 x bekeken | 0 reacties
6
‘Loze kreten’ is het negende en tevens laatste theaterprogramma van cabaretier Kees Torn. 15 jaar geleden maakte hij zijn debuut met zijn eerste programma ‘Laat maar laaien’ en nu is het welletjes, kondigde hij aan. Het is tijd voor de wetenschap, en de natuur, en… De Liefde!
Maar was het theater niet een goeie uitlaadklep? Bood het geen rust, reinheid en regelmaat? Hoe moet het nu verder met Kees?

Wat hebben drie piepjonge Friese muzikanten met ‘De klacht van den oude’ van Willem Elsschot? En hoe klinkt dit gedicht in hun ‘sexy garage dance’-versie…?
U kon het horen tijdens Wintertuin in Nijmegen. Daar stonden de jonkies van Daily Bread tussen vijf andere Nederlandse en Belgische bands die allen een gedicht van Elsschot hebben verklankt.

Ze won een half jaar geleden een fotoshoot in Oor en nu is ze genomineerd voor de ‘Lex van Rossen’-award, een prijs voor jonge getalenteerde popfotografen: de 21-jarige Marjolein Hoornaert uit Gent. Ze is bevangen door muziek en de sfeer rondom bandjes, en dat probeert ze zo ongepolijst mogelijk vast te leggen. Maar hoe flikt ze ‘m dat?

Vier jaar geleden vochten artsen voor haar leven na een ongeluk in Istanbul. Negen maanden lag ze in het ziekenhuis. Door een dwarslaesie zal ze nooit meer kunnen lopen. En toch maakt ze nu haar comeback. Funda Müjde, actrice, cabaretière, schrijfster en columniste. Ze speelt één van de hoofdrollen in de voorstelling 'Familie Demir' van theatergroep Rast.

In 'Op de valreep' aandacht voor tekenaar Peter van Straaten en de expositie van fotograaf Ahmet Polat in FOAM.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 1 december door NTR. Te gast was Kees Torn. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie